Altair Inspire 2018 Yeni Özellikler

solidThinking Inspire 2018 Versiyonundaki Yeni Özellikler

solidThinking Inspire, ağırlığı azaltılmış ve yapısal performansı artırılmış tasarımları, hızlı ve kolay şekilde elde etmenize imkan sağlayan bir yazılımıdır.

ALTAIR’ın 30 yıla yaklaşan alanında lider optimizasyon teknolojisini (OptiStruct) kullanan Inspire yazılımı, kullanması ve öğrenmesi kolay arayüzüyle sonlu elemanlar analizleri konusunda uzman olmadan , tasarımlarınızın ağırlığını azaltmaya, doğal frekanslarını ötelemeye, deplasmanlarını azaltmaya imkan sağlayan optimizasyon metodlarına (topoloji, topografya, gauge, lattice) sahiptir.

Yeni özelliklerden bazıları:

Kafes (lattice) optimizasyonu sonuçlarını 3D olarak görselleştirebilir ve .stl formatında dışarıya aktarabilirsiniz.

Şekil kontrollerine Overhang aracı eklenmiştir. Overhang, katmanlı üretim (3D yazıcı) kısıtlamasının bir türüdür. Kendinden destekli bir yapı oluşturmanıza imkan sağlar. Bu yazadırma işlemi esnasında destek yapıları ekleme ihtiyacınızı en aza indirmeye yardımcı olur.

Yük durumları (load case) tablosu, tüm yükleri kolayca görüntüleyebilmeniz ve uygulandıkları yükleme durumlarını seçebilmeniz için yeniden tasarlanmıştır.

Yük durumları (load case) tablosunu kullanarak yükleri ve mesnetleri .csv veya .xls formatında dışarıya ve içeriye aktarabilirsiniz.

PolyURBS Sharpen aracında dört yeni seviye bulunmaktadır: low, medium, high , no sharpening. High sharpening mükemmel kıvrınlanma üretir. Bu kenarlara fillet veya chamfer ekleyebilirsiniz.

Motion analizlerinde, mafsallara sürtünme etkilerinden kaynaklanan kuvvetleri (friction effect) tanımlama seçeneği eklenmiştir. Sürtünme katsayılarını (staik ve dinamik) belirtebilir ve diğer model parametrelerini dahil edebilirsiniz.

Aktüatör ve motor profillerini “Profile Editor” kullanarak ön izleme yapabilir, kolayca grafiksel olarak değiştirebilirsiniz. “Conver to Table” butonunu kullanarak varolan bir profil şeklini .csv formatında kaydedebilirsiniz.

Punto kaynağı renkleri birleştirilen parça sayısına göre farklı renklerde gösterilmektedir.


Gauge optimizasyonu için hedef kütle belirleme seçeneği eklenmiştir.

solidThinking Evolve dosyalarını .evo formatında açma imkanı

Kurulum dosyasını kullandığınız lisans tipine bağlı olarak solidThinking veya ALTAIR CONNECT adreslerinden indirebilirsiniz.