Altair Inspire 2018.2 Yeni Özellikler

Altair Inspire 2018.2 Yeni Özellikler

Motion Analizlerinde 3D Temas (contact) Tanımlama İmkanı
Hareket analizlerinde çalışma esnasında birbirlerine temas eden parçalar arasında 3D temas (contact) tanımlama özelliği eklenmiştir. Çeşitli uygulamalarda minumum efor ile temas oluşturmak için;
-Malzeme
-Rijit grup
-Serbest mafsallara
göre temas tanımlama imkanı sağlanmaktadır.


Temaslara sürtünme tanımlayabilir ve temas kuvvetlerini vektörel gösterim sayesinde detaylı olarak görüntüleyebilirsiniz.

Force Explorer

Yeni Force Explorer aracı sayesinde kuvvet ve torkları vektörel olarak görüntüleyebilirsiniz. Mafsallar, motorlar, aktüatörler, yaylar ve temas kuvvetlerinin vektörel görünümünü özelleştirmek için Motion bölümünde Run ikonuna basarak açılan Force Explorer arayüzünü kullanabilirsiniz. Bu araç mekanizmalarınızda yüklerin gelişme durumunu görmek, hata ayıklamak ve hazırlayacağınız sunumlar için kullanışlıdır.

Altair Inspire – Kuvvet ve tork vektörel gösterimi

– Yük ve mesh kontrolleri için box selection seçimi artık sadece bir veya birden fazla parça üzerinde en üst düzey özellikleri veya yüzeyleri seçmek için kullanılabilmektedir.

– Optimizasyonda kullanılan yerdeğiştirme kısıtlaması geliştirilmiştir

– Motion simülasyon sonuçlarınızı kaydetme olanağı eklenmiştir. Özellikle sonuçlarıyla birlikte paylaşmak istediğiniz ve çözümü uzun süren modellerinizde faydalı olan bu özelliği .stmod dosya boyutunu azaltmak istemeniz durumunda ayarlar penceresinden kapatabilirsiniz.

– Esnek mafsallar için eklenen gelişmiş özellikler, mafsalın serbestlik dereceleri için bağımsız sertlik ve sönmüleme oranlarını ve esnek mafsal tarafından kullanılan yerel referans açısını belirlemenizi sağlar. Açı, mafsallar aracında bir grafik manipülatör kullanılarak da ayarlanabilir.

– Geliştirilmiş Patch aracı artık çizgi ve solid geometri kenarları arasında kullanılabilmektedir.