Altair, poliüretan köpük kalıplama simülasyon yazılımı geliştiren S&WISE şirketini satın aldı

Altair, poliüretan köpük kalıplama simülasyon çözümüyle, üretim simülasyonu çözümlerini genişletmeye devam ediyor.

2007 yılında kurulmuş olan S&WISE şirketinin müşterileri arasında Samsung Electronics, LG Electronics, Hyundai Kia, BMW, Audi gibi firmalar yer almaktadır.

S&WISE, poliüretan malzemelerden yapılmış ürün analizi konusunda uzmanlaşmış yazılımlar geliştirmektedir. Poliüretan, mükemmel şok emme, ısı ve elektrik yalıtım özellikleri nedeniyle çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. ( Otomobil koltuk minderleri, direksiyon simidi, buzdolabı yalıtım malzemeleri vb )

S&WISE’nin ana teknolojisi, poliüretan köpükleme işlemi için kimyasal reaksiyon da dahil olmak üzere dolgu ve köpürme sonrası işlemi simüle etmektir. Köpürme işlemi sırasında poliüretan reaksiyon fenomeni tahmin ve optimize edilir. Ürün kalitesini etkileyen köpürme bileşenlerine göre yoğunluk dağılımı, sıcaklık dağılımı, köpürme şekli, ısı ve kütle transferi hesaplanabilmektedir.

Bu teknolojinin daha gelişmiş versiyonu, Altair’in üretim yöntemleri platformu Inspire‘a entegre edilerek Altair Inspire PolyFoam adıyla kullanıcılara sunulacaktır.

Altair üretim simülasyon çözümleri;