Model Tabanlı Geliştirme için Altair Embed

Gömülü sistem, bilgisayar donanımı ve yazılımının bir kombinasyonudur. Herhangi bir gömülü ürün geliştirme, mimariyi tasarlamak, yazılım programını geliştirmek, denetleyiciyi veya işlemcileri ve diğer cihazları çevre birimlere entegre etmek, işlevsellikleri test etmek vb. gibi çok çeşitli süreçlerden geçer.

Eskiden tasarım süreci yaklaşımı ilk önce onu inşa etmek, tasarlamak ve yerleştirmekti. Bunlar tasarım hataları, bazı gereksinim eksiklikleri ve bazı modifikasyonlar vb. ile sonuçlanabilirdi. Dolayısıyla, daha uzun geliştirme süresi ve daha yüksek geliştirme maliyetlerine neden olurdu.

Cihazların kompakt, dayanıklı ve bakımı kolay olması nedeniyle günümüzün ürünleri daha karmaşıktır. Bunlar, karmaşık bir kontrol sisteminin geliştirilmesini gerektirir. Karmaşıklığı yönetmek için model tabanlı tasarım sürecini kullanılmaktadır; bu, temel olarak tasarım süreciniz boyunca tüm spesifikasyonların, doğru kararı vermenize ve daha hızlı bir şekilde iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olan bir tasarımı test etmek için modellere ve simülasyonlara dönüştürüldüğü anlamına gelir.

Model tabanlı geliştirme nedir ?
Donanıma uygulamadan önce tasarım sürecinizin erken aşamasında sonucun birçok yinelemesini ve optimizasyonunu yapabileceğimiz simülasyon yoluyla bir model tasarlamakdır.

Neden model tabanlı geliştirme ?
Gereksinimler geliştirme aşamasında tam olarak test edilir, bunu erken test et, erken başarısız ol ve erken düzelt diyebiliriz, bu da tekrar çalışmayı azaltır ve gereksinim değişiklikleri daha erken ele alınabilir, bu nedenle test aşaması süresi ve maliyeti azalır. Model Tabanlı Geliştirme (MBD), simülasyon ortamında test ederek doğrulama ve onaylama gerçekleştirir. Bu nedenle, model tabanlı tasarım, karmaşık gömülü sistemleri tasarlamak için kullanılacak verimli bir yöntemdir.

Altair Embed

Daha önce VisSim Embedded olarak bilinen Altair Embed, gömülü sistemlerin model tabanlı tasarımı için bir yazılımdır. Yüksek verime sahip “diyagramdan koda” yeteneği, geliştirme süresini kısaltır ve ürün kalitesini artırır.

Altair Embed ile herhangi bir dinamik sistemin sanal prototiplerini hızla geliştirebilirsiniz. Modeller, blokları çalışma alanına kaydırarak ve bunları fare ile birbirine bağlayarak oluşturulur. Embed, kontrol diyagramlarını otomatik olarak hedef donanıma indirilmeye hazır C koduna dönüştürür. Gömmenin önemli temel özelliklerinden biri olan, el kodlaması gerekmemektedir! Embed’in kod oluşturucusu, elle kodlamaya gerek kalmadan hedef donanımda yeni algoritmaları kolayca denemenizi sağlar. Üretilen C kodu, bellek gereksinimleri ve çalışma süresi açısından verimliliği kanıtlanmıştır.

Altair Embed, tüm model tabanlı geliştirme sürecini destekler:

  • Blok diyagram modellerinden otomatik verimli C Kodu üretimi.
  • 3 kolay adımda hedef mikrodenetleyicide C Kodunu Derleyin, Bağlayın, İndirin ve Çalıştırın.
  • Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi, kontrole ve arka plan işlemlerine izin verir.
  • Hedef yürütme hızında hedef ve PC arasında etkileşimli veri alışverişi.
  • Texas Instruments C2000 mikrodenetleyici ailesi ve diğerleri için tam destek.

Denemek için ücretsiz Altair Embed Personal versiyonunu İNDİRİN

Altair EMBED uygulama videoları ( ST Mühendislik YouTube Kanalı)

Altair Embed arduino eğitim videoları

Altair Embed drone kontrol eğitim videoları