Altair MotionSolve için Python arayüzü nedir?

Altair MotionSolve için bir Python arayüzü geliştirilmiştir. Bu, MotionSolve’un artık Python’da bir kitaplık olarak mevcut olduğu anlamına gelir. Tüm işlevselliğe, iyi tanımlanmış bir dizi Python fonksiyonu, protokolü ve araçlarıyla erişilebilir. Python’dan MotionSolve işlevine, NumPy veya Matplotlib gibi diğer kitaplıklara eriştiğiniz şekilde erişebilirsiniz. Bu arayüzün kullanılabilirliği, MotionSolve ile etkileşim biçiminizi temelden değiştirir.

Python ortamında MotionSolve kullanmak için programcı olmanıza gerek yoktur. Yine de MotionSolve’un çözmesi için modeller sağlayabilirsiniz. Ancak, artık MotionSolve ile programlama ve kendi çözümlerinizi oluşturma olanağına da sahipsiniz.

Altair MotionSolve, tarihsel olarak bir kara kutu olmuştur. Onunla iletişim kurmanın tek yolu, aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi, bir XML girdi dosyası (input deck) ve kullanıcı alt yordamları (subroutine) aracılığıydı.

MotionSolve ile Etkileşim için Mevcut Paradigma, Batch Odaklıdır

Python arayüzü bu etkileşimi dört önemli şekilde değiştirir.

  • MotionSolve’un girdisi bir dizi Python komutudur. Bunlar bir komut dosyası, Python fonksiyonları veya sınıfları içinde uygun şekilde toplanabilir ve yeniden kullanılabilir.
  • Standart Python kullanarak, MotionSolve’un temel yeteneklerini genişletebilirsiniz. Dolayısıyla, MotionSolve artık çok daha kolay özelleştirilebilir.
  • Model girdi dosyaları, komutlar ve kullanıcı alt yordamları arasındaki ayrım ortadan kalkar. Hepsi MotionSolve’un girdileri olur. Bazı girdiler simülasyondan önce ve diğerleri simülasyon sırasında işlenir. Üçünü de ifade etmek için aynı dil kullanılır.
  • Python’da ve uygulama kitaplıklarında bulunan zengin işlevsellik seti, açık, genişletilebilir ve inanılmaz derecede güçlü çok mekanik sistem simülasyon özellikleri sağlamak için MotionSolve yetenekleriyle kolayca entegre edilebilir.
Yeni Paradigma MotionSolve ile Çok Esnek Bir Şekilde Etkileşim Kurmanıza İzin Verir

Python tabanlı API

Altair’in MotionSolve için bir Python arayüzü sağlamasının beş ana nedeni vardır:

  • MotionSolve’u öğrenmeyi ve kullanmayı kolaylaştırır.
  • Tasarım değişkenleri açısından tanımlanan modeller oluşturmanıza olanak sağlar. Yeni model varyasyonları, tasarım değişkenlerinin bir kısmı veya tamamı yeniden tanımlanarak oluşturulabilir. Bu tür açıklamalar, deney tasarımı (DoE) ve optimizasyonu için çok uygundur.
  • İstediğinizi yapmak için MotionSolve’u özelleştirmenize izin verir.
  • Tasarım hassasiyeti analizi ve optimizasyonu gerçekleştirir. (Altair HyperStudy kullanmadan !)
  • MotionSolve ile “oynarken” eğlenmenizi sağlar.

MotionSolve için Python arayüzü aşağıdakilerden oluşur:

  • MotionSolve için yeni bir nesne yönelimli Python arayüzü
  • Arayüz için eksiksiz bir referans dokümantasyon
  • Arayüzün kullanımını gösteren çok sayıda örnek

Modelleme arayüzünden Pyhton Komut Penceresini açarak komutları yazabilirsiniz.

Altair MotionSolve , Python komut penceresi

MotionSolve ve MotionView yardım bölümünde çok sayıda örnek ve parametre açıklamalarını bulabilirsiniz.

Bu avantajlarına rağmen Python API kullanmak zorunda değilsiniz. Eski yöntem çalışmaya devam ediyor ve tamamen destekleniyor. İstediğiniz buysa kullanmaya devam edebilirsiniz.

Altair uzmanlarınca hazırlanan “Mekanik Sistem Simülasyonlarının Temelleri” e-kitabını ÜCRETSİZ indirin.