Topoloji optimizasyonu ardından geometrinin düzenlenmesi – Altair Inspire

Altair Inspire kullanmıyorsanız, topoloji optimizasyonu ardından geometrinin düzenlenmesi işlemi oldukça zahmetli ve zaman alan bir işlemdir.

Topoloji optimizasyonu / üretken tasarım çalışmanızı Altair Inspire yazılımında gerçekleştirdikten sonra benzersiz PolyNURBS araçlarını kullanarak elde edilen konsept tasarımı düzenleyebilirsiniz.

Altair Inspire 2020 versiyonunda yazılıma eklenen PolyMesh araçları ise bu işlemi daha da kolaylaştıran ve hızlandıran özelliklere sahiptir.

Optimizasyon sonrası geometri düzenlemeye yönelik Altair Inspire PolyNURBS ve PolyMesh komutları

Aşağıdaki kısa videoda topoloji optimizasyonu sonucu elde edilen geometrinin düzenleme işlemlerinin PolyMesh ve PolyNURBS araçlarıyla gerçekleştirilmesi adım adım gösterilmektedir.

Geometri düzenleme işlemlerini Inspire içerisinde yapmış olduğunuz optimizasyon sonucuna yaptığınız gibi , STL formatında içeri aldığınız geometri üzerinde de yapabilirsiniz.

Altair’in 1990’lardan bu yana geliştirdiği OptiStruct Optimizasyon teknolojisi sadece Inspire yazılımında değil, aynı zamanda Altair SimLab ve Altair HyperMesh arayüzünde de kullanılabilmektedir. Her iki yazılımı kullanarak elde ettiğiniz optimizasyon sonucunu Inspire içerisine alarak geometrisini kolayca düzenleyebilirsiniz.

Düzenlediğiniz geometriyi STL, STEP, PARASOLID, IGES, ACIS, .OBJ vb. formatlarda kaydederek farklı yazılımlarda kullanabilirsiniz.