Altair SimSolid 2020.2 Yeni Özellikler

Geleneksel sonlu elemanlar çözücülerinden (OptiStruct vb.) farklı olarak mesh atmadan ve geometri sadeleştirmeden yapısal analiz çözümlerini gerçekleştiren Altair SimSolid yazılımının 2020.2 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

S-N (Gerilim ömür) Metodu Kullanarak Yorulma Analizi

S-N (gerilim ömrü) yaklaşımını kullanarak çok eksenli yorulma analizlerini çözebilirsiniz. Bu yöntem, yapıdaki gerilme seviyeleri çoğunlukla elastik aralıkta olduğu zaman yorulma ömrünü tahmin etmeye yardımcı olur. Zaman serisi geçmişleri ve sıralı yük durumları desteklenmektedir. Zaman serisi geçmişleri RSP, RPC veya CSV dosya formatları aracılığıyla içeri aktarılabilmektedir.

Altair SimSolid SN yorulma analiz paneli

Ortalama gerilimleri sıfır olmayan yüklemelerin etkisini de hesaba katmak için ortalama gerilme düzeltme metodları da ayrıca kullanılabilmektedir. Birden fazla event tanımlayabilir ve CSV formatındaki dosya ile load-channel eşleştirmelerini gerçekleştirebilirsiniz. Benzer bir şekilde yükleme sekanslarını da CSV formatındaki dosya yardımı ile içeri aktarılabilmektedir.

Altair SimSolid - S-N yorulma analizi

Teamcenter Entegrasyonu

SimSolid 2020.2 Teamcenter bağlantısını desteklemektedir. CAD dosyalarını sorgulayabilir ve doğrudan SimSolid’e alabilirsiniz.

Desteklenen Teamcenter sürümleri : 10.0 -12.1

Altair SimSolid Teamcenter bağlantısı

Ücretsiz E-kitap : Simulation Revolution with Altair SimSolid

Multi-loadcases Workbench

Ortak kısıtlara sahip birden fazla doğrusal (linear) yapısal analiz problemlerini aynı anda çalıştırabilirsiniz.

Inertia relief, basınç, kuvvet ve uzak yük sınırı koşulları desteklenmektedir. Otomatik olarak yükleme senaryoları oluşturmak için bir CSV dosyasından kuvvetleri ve uzaktan yüklemeleri de içeri aktarabilirsiniz.

Altair SimSolid multi loadcases

Deforme Şekli Dışa Aktarma

Belirli bir tasarım çalışmasındaki tüm parçalar için deforme olmuş şekillerini ssg / stl formatında dışa aktarabilirsiniz. Ölçeklenmiş deformasyonu da dışarı aktarabilirsiniz. Bu özellik yalnızca SimSolid 2020.2 veya sonraki sürümlerde oluşturulan sonuç grafikleri için kullanabilmektedir. Daha eski SimSolid proje dosyalarınızda deforme olmuş şekli dışarı aktarabilmek için analizi yeniden 2020.2 versiyonu ile çözdürmeniz gerekmektedir.

Altair SimSolid deforme şekli ssg veya stl olarak dışarı aktarma

Hacimsel Genleşme / Büzülme

Yapısal bir analizde montajdaki dikiş kaynaklarına veya diğer parçalara hacimsel genişleme / büzülme uygulayabilirsiniz. Hacimsel genleşme, bir parça üzerindeki termal genleşmeye benzer şekilde çalışır. % 100 hacimsel genişleme, 1 / ° C termal genleşme katsayısı ile 1 ° C bir termal yük ile benzer sonuç verir. Bu seçenekle, negatif bir katsayı değeri uygulayarak hacimsel büzülme çalışmalarını da inceleyebilirsiniz.

Yeni Yüzey Algoritması

Bu versiyonla birlikte SimSolid yeni bir algoritma kullanmaktadır. Yeni yöntemde hesaplamada kullanılan yüzey sayısı azalmakta ve yüzeylerin dağılımı daha eşit olmaktadır. Bu yeni yöntem çözüm süresini kısaltır ve sonuçların daha hızlı görüntülenmesini sağlar. Bu özellik özellikle büyük modeler için faydalıdır. Geliştirme derecesi modele özeldir, çözüm için yüzey oluşturma 16 kata kadar daha hızlı olabilir ve yüzey sayısı 2 ila 6 kat azaltılabilir.

Bu yüzeyler çok pürüzlüyse, sonuç grafiği için yeni bir iyileştirme seçeneği kullanılabilir. Yöntem seçilen bir parçanın tüm yüzeylerinde çalışır. Mevcut üç iyileştirme düzeyi vardır. İşlem yüzey sayısını artıracağından dikkatli kullanılmalıdır. Bunun çözüm kalitesini iyileştirmediği sadece daha fazla görselleştirme noktası eklediği unutulmamalıdır. Çözüm kalitesi hala “Adaption Settings” menüsü tarafından kontrol edilmektedir. Sıfırla seçeneği ile ilk sonuç grafiğine sıfırlayabilirsiniz.

Altair SimSolid - Sonuç görüntüleme kalitesini iyileştirme

Denklem Çözücü

Denklem çözücü daha da optimize edilerek 2 ila 5 kat arasında performans iyileştirmeleri sağlanmıştır. Denklem çözümünün genel analizin yalnızca bir kısmı olduğunu ve her çözüm geçişinde bir kez gerçekleştirildiği unutulmamalıdır.Bu geliştirme özellikle modal analiz ve daha büyük denklem setlerine sahip nonlinear analizlerde etkisini göstermektedir.

RAM Kullanımının Azaltılması

Özellikle büyük denklem setlerinin çözülmesinde etkisini gösterecek şekilde RAM kullanım miktarı 2 kata kadar azaltılmıştır.

Altair SimSolid 2020.2 versiyonunu Altair CONNECT veya Marketplace üzerinden indirebilirsiniz.