Altair EDEM 2021 Yeni Özellikler

Dökme ve tanecikli malzeme simülasyon yazılımı Altair EDEM 2021 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler ve geliştirmelerden bazıları:

Polihedral Parçacıklar

Ayrık Eleman Yöntemi (Discrete Element Method – DEM) simülasyonlarında parçacık şekli kritik bir rol oynar. Çoğu uygulama için, hesaplama verimliliğine sahip ve doğrulanmış çoklu küre yaklaşımı önerilir. Ancak polihedral parçacıkların kullanımının tercih edilebileceği bazı uygulamalarda olmaktadır. Bunlar yüksek en-boy oranına sahip parçacıklar gibi çok düzgün bir şekle sahip olan veya temsil etmesi için çok sayıda küre gerektiren malzemeleri içerir.
Altair EDEM 2021 ile kullanıcılar artık standart çoklu küre çözücüye alternatif olarak yeni bir polihedral parçacık şekli çözücüye erişebileceklerdir. Polihedral parçacık çözücü, yüksek performanslı kartlar için tasarlanmıştır ve NVIDIA CUDA GPU kartlarında çalışır. Akışkanlar dinamiği (CFD) ve mekanik sistem simülasyonu (MBD) çözücülerle birlikte kullanıma uyumludur.

Polihedral parçacıkların kullanıldığı örnekler: Tamburlu karıştırıcıda sakız ve vidalı burgu içinde peletler

Performans Artışı

Altair EDEM çoklu küre GPU çözücü % 30’a varan bir hız artışı sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Aşağıdaki grafik, EDEM 2021 ve önceki sürümler arasındaki GPU hızını göstermektedir.

Farklı Altair EDEM sürümlerine bağlı GPU hız artışları

Hacim Dolgulama

Birçok uygulama, düz olmayan toprak veya karmaşık arazilerle etkileşime bakıldığında, örneğin arazi araçları veya tarım makineleri için büyük malzeme yataklarının oluşturulmasını gerektirir. Altair EDEM 2021‘deki yeni “hacim dolgulama” işlevi, kullanıcıların hızlı bir şekilde ve gözeneklilik veya belirli bir sıkıştırma düzeyi gibi belirli kriterlere göre sıkıca dolgulu yatakları otomatik olarak oluşturmasını sağlar. Bu, herhangi bir kapalı hacim geometrisi için işe yarar ve isteğe bağlı şekillerin yanı sıra silindirik hazneler gibi tek tip şekillere de uygulanabilir. Bu, büyük miktarlarda malzeme eklemenin geleneksel yolundan daha hızlı bir yöntemdir ve bir kez oluşturulduktan sonra, bu yataklar, bir simülasyon sırasında herhangi bir zamanda kolayca eklenebilen veya diğer simülasyonlarda yeniden kullanılabilen malzeme blokları olarak kaydedilir.

Bu karmaşık şekli oluşturmak, önceden uzun bir işlem adımı gerektirmekteydi. Yeni hacim dolgulama özelliğiyle, bu tür dolgulu yatakları dakikalar içinde oluşturmak artık mümkündür.

Kullanıcı iş akışı geliştirmeleri

İş akışını iyileştirmek ve hızlandırmak için bir dizi geliştirme yapılmıştır. Bu, birkaç geometri parçasını gruplama ve geometrileri birleştirme olasılığını içerir, bu da çok sayıda parça içeren simülasyonları yönetmeyi daha kolay ve daha hızlı hale getirir. Çözüm sonrası, gerilmeyi (stres) görselleştirmek ve hasarı doğrudan EDEM Analistinde analiz etmek için parçacıkları Gerilme, Eksenel Gerilme ve Von Mises ile renklendirmek artık mümkündür. Kullanılabilirlik ve ergonomi açısından, 3dconnexion firmasının SpaceMouse ürünleri desteği eklenmiştir.

Gerilme değerleri renklendirilen parçacıklarla lastik-toprak etkileşimi

Altair UNIT lisans sistemi, ek ücret ödemeden EDEM yazılımını, Altair AcuSolve ve Altair MotionSolve yazılımlarıyla birlikte kullanmanıza imkan sağlamaktadır

Altair EDEM – Altair AcuSolve 2 yönlü bağlantı

Akışkan yatakları, pnömatik taşıma ve katı-sıvı karıştırma gibi karmaşık partikül-akışkan sistemlerini modellemek için Altair EDEM ve Altair AcuSolve arasında çift yönlü (2-way) bir bağlantı gerçekleştirmek artık mümkündür. Mesh boyutundan çok daha büyük partiküllere izin verilir ve parçacık-parçacık, sıvı-parçacık ve katı parçacık etkileşimleri için ısı transferi desteklenmektedir.

DEM – CFD eşzamnalı simülasyonu. Altair EDEM – Altair AcuSolve

Altair EDEM – Altair MotionSolve ortak kullanımında geliştirmeler

AltairEDEM’i Altair MotionSolve ile birleştirmek, ağır ekipman tasarlayan mühendislerin mekanik sistem simülasyonlarında gerçekçi dökme malzeme kullanmalarına ve makine-malzeme etkileşimi hakkında önemli bilgiler edinmelerine olanak tanır. Bu eş zamanlı simülasyonda yeni olan, component model synthesis (CMS) tabanlı esnek gövdelerin parçacıklarla etkileşime girme yeteneğidir. CMS esnek gövdeleri, doğrusal aralıktaki gövde deformasyonunu temsil edebilir. Parçacıklar ve esnek gövde arasındaki temastan kaynaklanan reaksiyon kuvvetleri simüle edilir, bu da esnek gövde içinde gerilme ve gerinimlere yol açar.

CMS tabanlı esnek gövde olarak kepçeli ekskavatör

Altair EDEM 2021 versiyonunu Altair Marketplace veya Altair CONNECT üzerinden indirebilirsiniz.