Altair Compute Console

Bu yazının yeni bir versiyonu bulunmaktadır –> TIKLAYIN

Altair Simulation 2021 versiyonuyla birlikte Altair Compute Console (ACC) adında yeni bir araç eklenmiştir.

Altair çözücülerini başlatma arayüzü - Altair Compute Console
Altair Compute Console

Bu yeni araç, daha önceki versiyonlarda Altair OptiStruct, Altair Radioss, Altair MotionSolve vb. isimlerle açılan Solver Run Manager aracının yerine geçmiştir ve daha fazla Altair çözücüsünü desteklemeye başlamıştır.

Solver Run Manager uygulaması geliştirilip birleştirilerek 2021 versiyonunuda Compute Console olarak yenilenmiştir.
Altair 2020 versiyonu ve öncesinde Solver Run Manager olarak adlandırılan uygulama Compute Console adıyla birleştirilmiştir.

Yazılım arayüzlerinden ( HyperWorks ( HyperMesh), MotionView vb.) çözümlerle yine başlatılabileceği gibi, Altair Compute Console arayüzünden de başlatılabilecektir.

Kullanıcılar Compute Consol uygulamasıyla yerel ağ üzerindeki çözüm sunucusuna (linux / windows) iş (job) gönderebilecekleri gibi kullandıkları iş istasyonunda uzun sürecek veya birden fazla çözümü ardışık çözdürebileceklerdir. AcuSolve’un OptiStruct ve MotionSolve ile katı-akışkan ( Fluid-Structure Interaction (FSI) ) çözümünü gerçekleştirmek için kolay bir yo sağlamaktadır.

Arayüzle kullanarak aşağıdaki çözücüler kullanılabilmektedir :

Arayüzü kullanarak farklı disiplinlerdeki çözümlerini arka arkaya çözdürebilir, çözümlerini istediğiniz saatte başlatabilirsiniz.