Altair HyperStudy 2021 – Yeni Özellikler ve Geliştirmeler

Altair HyperStudy , kullanıcıların deney tasarımı (DOE), meta modelleme, optimizasyon, stokastik gibi yöntemleri kullanarak tasarımlarını anlamalarını ve geliştirmelerini sağlayan bir yazılımıdır. HyperStudy 2021 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Sampling Fit

Yeni bir yaklaşım olan Sampling Fit; kullanıcıların en iyi Fit modelini elde edebilmesini sağlamak amacıyla, DoE çalışması ile birleştirilerek DoE ve Fit işlemlerinin tek bir adımda gerçekleştirilebilmesine imkan tanımaktadır. Space Filling DoE ve Fit Automatically Selected by Training (FAST) yöntemlerinin birleştirilmesi sonucunda kullanıma sunulan bu özellik, HyperStudy yazılımının tasarım uzayını otomatik bir şekilde örneklemesini ve istenen kalitede Fit modelini elde edene kadar çözüm gerçekleştirmesini sağlamaktadır.

Altair HyperStudy 2021 | Sampling Fit Yaklaşımı

Sonuçları daha basit bir şekilde analiz edin

İşlem sonrası (post-processing) için yeni bir özellik olan, side-by-side, farklı formların sonuçlarının aynı sekme içinde eşzamanlı olarak görselleştirilmesine olanak tanır. Kullanıcı pencere düzenini seçebilir ve her etkin pencere için seçimleri ayrı ayrı yönetebilir.

Farklı araçların sonuçlarını aynı anda görselleştirmeye izin veren Side by Side sekmesi

Altair Simülasyon 2021 Yeni Özellikler

Altair Inspire Studio ile otomatik bağlantı

2021 versiyonunda Define Models bölümünde, artık yeni bir Altair Inspire Studio model türü mevcuttur. Doğrudan HyperStudy içinde geometrik değişiklikler yapılmasına izin verir.

Inspire Studio bağlantısı doğrudan HyperStudy içinde geometrik değişiklikler yapılmasını sağlar

Birden fazla modelin çalışmasını kontrol edin

Define Models de, kullanıcının artık aşağıdaki gibi koşulları tanımlayarak modelin çalıştırılma sırasını kontrol etmesine izin verilmektedir:
File Exists; Run Before; Run After; Ignore Dependencies.
Bu özellik, örneğin analizlerden en az birinin başarısız olması durumunda zaman alan modellerin çalıştırılmasını önlemek için çoklu fizik optimizasyon çalışmaları durumunda özellikle yararlı olabilir.

HyperStudy model çalıştırma sırası

Ücretsiz E-Kitaplar

Introduction into Design of Experiments DOE with Altair HyperStudy

Introduction into Fit Approximations with Altair HyperStudy

Expression Builder otomatik önizleme

Define Output Responses, Expression Builder ve Data Source Builder iletişim kutuları, hem ifadeyi hem de önizlemesini barındıracak şekilde yeniden tasarlandı. Önizleme güncellemesi, bir ifade kurarken daha sezgisel rehberlik sağlamak için otomatiktir.

“Expression” ve “Data Source” oluşturucularda otomatik önizleme

Trade-Off panelinde bağlantılı değişkenleri görüntüleyin

Bağlantılı değişkenler artık kullanıcı talepleri üzerine Trade-Off panelinde görüntülenebilmektedir.

Bağlantılı değişkenlerin Trade-Off panelinde görüntülenmesi

Pareto Plot’ta alternatif görünüm

Kullanıcının olumlu / olumsuz etkileri daha sezgisel anlamasına yardımcı olmak için “Pareto Plot” a alternatif bir görünüm eklenmiştir.

Pareto Plot alternatif görünüm

DOE’deki ayrık değişkenler için seviyeleri en üst düzeye çıkarın

Uygulanabilir eleme DOE yöntemlerinde ayrık değişkenler için seviyeleri en üst düzeye çıkarmak için tek tıklama seçeneği eklenmiştir. Değerlerle birlikte maksimum ve minimum seviyeler tablo şeklinde görüntülenir.

DOE’deki ayrık değişkenler için seviyeleri en üst düzeye çıkarma

Bağımsız modelleri değerlendirirken zaman kazanın

Evaluate” de yeni bir seçenek olan “Multi-model Parallelism“, aynı anda birden fazla bağımsız modelin çalıştırılmasına izin verir. Hem “Multi-execution” hem de “Multi-model Parallelism” birleştirilerek ekstra bir zaman tasarrufu elde edilebilir.

HyperStudy- Paralel Bağımsız model çalıştırma
Evaluation Parameters sekmesi – HyperStudy

Altair 2021 lisansına sahip kullanıcılarımız, kurulum dosyalarını ALTAIR ONE Marketplace ve CONNECT adreslerinden indirebilirler.