Altair CFD | SPH Çözücü 2021.1 Yeni Özellikler

Akışkanlar mekaniği problemlerini çözmek için kapsamlı bir araç seti olan Altair CFD içerisinde yer alan SPH (Smoothed-particle Hydrodynamics) çözücünün 2021.1 versiyonunda yer alan yeni özellikler ve geliştirmeler.

Gözenekli Ortam

Altair CFD SPH çözücüsü (nanoFluidX) artık Darcy-Forchheimer modelini kullanarak hacim ortalaması olan iso veya anizotropik hareketli gözenekli ortamı simüle edebilir. Uygulama, herhangi bir yönde tanımlanmış gözenekliliğe sahip küboid, silindirik veya küresel gözenekli bölgeleri tanımlayabileceğiniz “Regions” özelliği aracılığıyla yapılır. Öngörülen her bölge, simülasyondaki hareketli yapılardan birinin öngörülen hareketini takip edebilir.

Frame Suite

“Frame Suite”, otomobilin suya girmesini, belirli bir su derinliğine sahip bir kanaldan geçmesini ve sudan çıkmasını simüle etmek için güçlü bir gerekliliğin olduğu otomotiv su geçiş durumlarının üstesinden gelmek için özel olarak geliştirilmiştir. nanoFluidX’te bu tür simülasyonlar prensipte teorik olarak her zaman mümkün olsa da, Frame Suite bu tür simülasyonları hesaplama açısından önemli ölçüde daha verimli hale getirir.

Araba hareketi (Çift silindir)

nanoFluidX’teki karmaşık hareket her zaman bir seçenekti, ancak çift silindir hareketi özellikle kolay araba hareketi tanımını hedefliyor. Basitleştirilmiş bir dizi parametre, tekerlek dönüşü, öteleme ve tekerlekleri takip eden ve buna göre davranan araç gövdesi dahil olmak üzere doğru araç davranışına izin verecektir. Herhangi bir süspansiyon modellemesi içermediğinden hareket şu anda “stiff” tir.

CUDA 11.1.1 ve OpenMPI 4.0.5

nanoFluidX’in imzası olan yüksek performansı korumak için mevcut CUDA ve OpenMPI kütüphaneleri güncellenmiştir.

Geliştirmeler :

Giriş akış hızı tanımı

Giriş bölgeleri artık sadece hız değil, kütle veya hacim akışı değerindeki girdiyi kabul edebilir. Kullanıcı artık [kg/s] veya [m3/s] birimlerinde istenen hacim akış hızı kütlesini girebilir.

ParaView Export

nanoFluidX ve nFX artık tüm çıktıları Paraview’e yükleyecek olan Paraview state dosyalarını dışa aktarıyor. Özellik, Altair SimLab 2021.1 kullanılmasını gerektiriyor ve Paraview 5.9.1 sürümüyle tam uyumludur. 5.9.1’den itibaren Paraview, tüm nanoFluidX hareketlerini tam olarak destekleyecektir.

Altair SimLab, SPH model oluşturma arayüzü

nFX Arşivleme

Kullanıcıların talebi üzerine, nFX artık çıktı verilerini otomatik olarak .tar veya .tar.gz formatına sıkıştıracaktır.