Altair SimSolid 2021.1 Yeni Özellikler

Büyük montajlı geometrilerin yapısal performansını, sadeleştirme yapmadan standart bir bilgisayarda dakikalar içerisinde simülasyonunu gerçekleştiren Altair SimSolid 2021.1 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler;

Doğrusal Olmayan Geometrik Analizler için Artımlı Yükleme

Doğrusal olmayan geometrik analizler kademeli yük uygulanarak çalıştırılabilir ve yük artışlarının sayısı kullanıcı tarafından belirlenebilir. Tüm sonuç türleri ve tepki kuvvetlerine ait sonuç grafikleri her bir yük artışına özel olarak gösterilmektedir.

Altair SimSolid 2021.1 nonlinear analiz, artımlı yükleme

Bu özellik ile yapının limit yükünü ve flambaj (snap-through) davranışını hesaplama yeteneği sağlar. Şu an için doğrusal olmayan malzeme ve temas veya cıvata/somun sıkma için artımlı yükleme özelliği kullanılamaz.

Punta Kaynak Yorulma Analizi

Punta kaynak yorulması 2021.1 versiyonuyla birlikte gerilim-ömür (stress-life) yöntemi için desteklenmektedir. Hem sıralı (sequential) hem de zaman tanımlı (time-history based) çözüm için kullanılabilir.

Altair SimSolid 2021.1 punta kaynak yorulması

Punta kaynak yorulması, kaynağı üç farklı konumda, levhalarda ve kaynak dolgusunda inceleyen Rupp yöntemine dayanır. Levhalardaki ve kaynak dolgusundaki enine kesit kuvvetleri ve momentler, daha sonra yorulma hasarını hesaplamak için kullanılan karşılık gelen gerilmeleri hesaplamak için kullanılır.

Ortotropik Malzemeler – Termal Genleşme Katsayıları

Ortotropik malzemeler için üç eksen boyunca termal genleşme katsayıları tanımlanabilir. Isıl çarpılma çalışmaları Altair SimSolid kullanılarak gerçekleştirilebilir.

Altair SimSolid - Ortotropik malzeme termal genleşme katsayısı

Küçük / büyük zorlanmış döndürmeler

Zorlanmış rotasyonlar, tüm yapısal ve çoklu yük durumu analizleri için uzaktan yük/yer değiştirme kullanılarak tanımlanabilir. Remote load, uzak bir nokta konumunda hem ötelenme (mm) hem de döndürmeleri (derece) destekler. Global veya yerel bir koordinat sisteminde uygulanabilirler.

Altair SimSolid 2021.1 zorlanmış döndürme yükü

Esnek kütle tanımlama

Yeni esnek remote kütle tipi Connections > Virtual connector altından tanımlanabilmektedir. Bu tip remote kütle, yüzeylere/noktalara, onları tamamen rijitleştirmeden bağlanır, fakat bağlantılı parçalardan rijitliği ödünç alır. Yapıda yerel olarak remote kütlelerin oluşturulması hala önerilmektedir.

Altair SimSolid 2021.1  - Esnek uzaktan kütle tanımlama

Protrude Parçalar için Geliştirilmiş Performans

Uzunlukları boyunca benzer enine kesite sahip parçalar protrude parçalar olarak kabul edilmektedir. Bu parçaları görüntülemek için Assembly’e sağ tıklayarak Show > Protruded seçimi yapılmalıdır. SimSolid 2021.1 versiyonu ile bu tür parçalar için çözüm performansı, hem çalışma süresi hem de bellek kullanımı açısından iyileştirildi. %90’a kadar azaltılmış bellek gereksinimi ile protrude parçalar üzerinde analiz yapmak 6 kata kadar daha hızlı sonuçlar vermektedir. Daha büyük ve daha karmaşık montajlarda performans verimi daha yüksektir.

Benzer kesitli parçalarda çözüm hızı artışı

3DConnexion Space Mouse

Altair SimSolid artık 3DConnexion firmasının 3DConnexion space mouse ve 3DConnexion 3Dxware ürünlerini desteklemektedir. (10.6.5 ve üzeri sürücü yüklenmelidr) Space Mouse, altı serbestlik derecesine kadar 3D geometrinin interaktif hareket kontrolünü sağlar. Standart bir mouse ile birlikte çalışmaktadır. Space mouse şimdilik sanal mekanizmaları desteklememektedir.

SimSolid Advanced Özelliği

SimSolid 2021.1 versiyonuyla birlikte geometrik doğrusal olmayan analiz, yorulma analizi ve batch mod kullanma özellikleri SimSolid Advanced özelliğinde çalıştırılmaktadır. SimSolid Advanced için 50 UNIT gerekmektedir ve AU Mechanical Engineer (ME), AU Mechatronics Engineer ve AU Enterprise paketlerinde kullanılabilmektedir.

Geliştirmeler

Sonuç türlerine signed von Mises stress eklenmiştir.

Malzeme kütüphanesi SN/EN eğrilerinin incelenmesini (review) desteklemektedir.

Altair SimSolid 2021.1 malzeme kütüphanesi

Desteklenen CAD formatları güncellenmiştir.

SimSolid desteklenen CAD formatları

Ayrıntılı sürüm notlarına ve Altair SimSolid 2021.1 kurulum dosyasına Altair ONE Marketplace ve CONNECT sitesinden erişebilirsiniz.