Simülasyon ortamı ile takviyeli öğrenme

Makine öğrenimi türleri arasında denetimli, denetimsiz ve takviyeli öğrenme bulunur. Takviyeli öğrenme, oyun ve hisse senedi yatırımları nedeniyle popüler hale geldi. Ancak, ürün ve ekipman tasarımında da kullanılabilir. Ürün ve ekipman tasarımının erken aşamasında, fiziksel bir ürün olmadan, deneme yanılma ile keşfedilecek ortama sahip olmak çok zordur.

Altair Activate entegrasyon platformu

Altair simülasyon çözümleri, özellikle Altair Activate, sınırsız keşif yapabilmeniz için simülasyon ortamı sağlar. Altair Activate, komut dosyası, sinyal blokları, Modelica bileşenleri, spice ve indirgenmiş modeller (ROM) içeren bir fizik entegrasyon platformudur. Ayrıca, motion, elektromanyetik, CFD ve daha fazlası için yerel CAE yazılımlarına bağlanabilir. Buna ek olarak, aynı zamanda bir Python ekosistemini de destekler.

Altair Activate ile makine öğrenimi kullanımı

Altair Activate, simülasyon ve yapay zeka modellerini bir araya getiren bir platformdur. Sıfırdan, Google DeepMind’ın DQN (2013) ve DDPG(2015) Altair Activate’de ters sarkaç modeliyle başarıyla uygulandı. Aşağıdaki animasyonları inceleyebilirsiniz.

Altair Activate yazılımını indirmek için –> Ücretsiz Öğrenci Versiyonu | Kurumlar için süre kısıtlamalı versiyon

Altair Activate ters sarkaç 1
Altair Activate ters sarkaç 2
Altair Activate ters sarkaç 3
Altair Activate ters sarkaç 4