Altair Flux 2022 Yeni Özellikler

2D ve 3D alçak frekans elektromanyetik, elektrik ve termal analizler için kullanılan Altair Flux 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler:

Altair Flux çözümleri için yeni ve güçlü bir arayüz Altair Simlab

Altair yazılımlarının benzer kullanıcı deneyimine sahip olması ve en son teknoloji kullanıcılara en son teknoloji sunma planının bir parçası olarak Altair Flux yazılım özellikleri Altair SimLab arayüzüne taşınmıştır. Bu süreç Flux yeteneklerinin modern kullanıcı arayüzü teknolojisiyle buluşmasını sağlamakla birlikte çoklu fizik uygulamalarının ( EM- CFD, EM-Akustik, EM- Yapısal vb.) tek bir arayüzde gerçekleştirilmesini de imkan sağlamaktadır. Altair SimLab, kullanımı ve öğrenmesi kolay bir arayüze sahip çok güçlü bir simülasyon ortamıdır. CAD’den sonuç incelemeye kadar, çok sezgisel bir iş akışı içinde benzersiz CAD işleme ve mesh oluşturma yetenekleriyle Altair Flux 3D manyetostatik analizini çalıştırmanın çok hızlı bir yolunu sunuyor.

Altair SimLab arayüzünde lineer aktüatör analizi

Altair SimLab içinde 2D statik ve geçici analiz de çalıştırılabilir. HELP içerisinde 2D uygulamalar ve 3D uygulamalar için özel uygulama örneklerini bulabilirsiniz.

2D SPM Motor simülasyonu – Altair SimLab

Help içerisinden erişilebilen SimLab Learning Center bölümünde adım adım işlemleri gösteren videolara ve model dosyalarına ulaşabilirsiniz.

Altair SimLab arayüzünde Altair Flux elektromanyetik simülasyon uygulama videoları

Altair FluxMotor & Flux’un daha sıkı entegrasyonu

Altair FluxMotor elektrikli makinelerin ön tasarımı için çok sezgisel ve hızlı bir araçtır. Daha derinlemesine bir analiz sağlamak için genellikle Altair Flux ile birlikte kullanılır. Her iki araç da artık tek bir kurulum dosyasıyla birlikte kurulmakta ve birinden diğerine geçmek için yalnızca birkaç tıklama yeter olmaktadır.

Kayıpların gelişmiş modellemesi

Yüksek hızlı makineler tasarlanırken, yakınlık ve yüzey etkilerinden kaynaklanan sargılardaki ekstra kayıpların değerlendirilmesi gerekir. Bu bakır kayıpları artık her bir kabloyu tanımlamadan 2D geçici analizde çok verimli bir şekilde hesaplanabilir. Homojenizasyon yöntemine dayalıdır ve çözüm ve model kurma için büyük bir zaman kazançı sunmakla birlikte aynı zamanda çok iyi bir doğruluk sağlar.

Elektrikli makinelerde kayıpların hesaplanması için gelişmiş modelleme – Altair Flux

Güç trafosu uygulamalarında bazen alüminyum veya bakır folyo bobinler kullanılır. Bu tür sargıları modellemek için homojenleştirme yöntemleri de kullanılabilir. 2D kararlı durum AC simülasyonlarında bu tür bobinlerdeki kayıpları hesaplamak için çok verimli bir yoldur.

Klasik yaklaşım (solda) veya homojenleştirilmiş model (sağda) kullanılarak akım dağılımı

Preisach’ın modeline bağlı olarak Altair Flux’ta geçici çözüm sırasında manyetik histerezisi hesaba katmak mümkündür. 2022 versiyonu ile bu tür modeller kullanılırken hem çözüm hızı hem de sonuç inceleme yetenekleri geliştirilmiştir.

Malzeme modeli tanımlama

Altair Flux, malzemelerin manyetik davranışını doğru bir şekilde temsil etmek için birçok gelişmiş modele sahiptir. Bu modellerin deneylerden veya üreticilerin veri sayfalarından gelen verilerle beslenmesi gerekir.
Altair Flux 2022, değişik tipte B(H) manyetik özelliklere sahip bir malzemenin oluşturulması için gerekli fiziksel veya matematiksel parametreleri tanımlamak için Altair Compose ortamına dayalı birleşik bir Malzeme Tanımlama (Material Identification) aracı sağlar.

Malzeme tanımlama aracı – Altair Flux

Şekil (free shape) Optimizasyonu

Optimizasyon gerçekleştirmenin bu yeni yolu Altair Flux 2021.2‘de duyurulmuştu. 2022’de, optimizasyon problemlerinizin tanımında size daha fazla olanak sağlayan yeni yanıtlar (responses) ve kısıtlamalar (constarints) eklenmiştir.

Şekil optimizasyonu öncesi ve sonrası
Altair Flux 2022 yeni özellikler seminer kaydı

Altair Flux 2022 kurulum dosyasını Altair ONE Marketplace adresinden indirebilirsiniz. Sorularınız için iletişim formunu kullabilirsiniz.