Altair Flux 2021.2 Yeni Özellikler

2D ve 3D alçak frekans elektromanyetik ve termal analiz yazılımı Altair Flux 2021.2 versiyonu yayınlandı. Öne çıkan yeni özellikler:

Free Shape Optimizasyonu

Altair OptiStruct‘un benzersiz optimizasyon tekniklerinden yararlanan Altair Flux, artık free shape elektromanyetik optimizasyon çalışmaları gerçekleştirebilmektedir. Geometriyi parametreleştirmenize gerek kalmadan, sadece optimizasyon sürecinde değiştirilmesini istediğiniz çizgileri (line) seçmeniz yeterlidir.

Optimizasyon, hacim (yüzey) kısıtlamalarına uyarak manyetik akı veya tork gibi elektromanyetik miktarları en üst düzeye çıkarmak veya en aza indirmek için şekillerini otomatik olarak uyarlayacaktır. Bu ilk versiyon 2D manyetostatik ve geçici (transient) uygulamalarda mevcuttur. Şu anda, Flux’ta optimize edilecek üç tür yanıt (response) seçilebilie: akı, tork veya kuvvet.
Bu özellik, herhangi bir elektromanyetik cihaz için yenilikçi tasarımlar bulmak için devrim niteliğinde bir araç olacaktır

Altair Flux, elektrikli motor şekil optimizasyonu
Relüktans senkron makinesinin ilk tasarımı (sol) ve relüktans senkron makinesinin (sağ) optimizasyon sonucu nihai tasarımı

Eksenel makine performansının verimli bir şekilde karakterizasyonu

Eksenel makinelerin yüksek güç yoğunluklarına ulaştığı bilinmektedir ve çekiş uygulamaları için büyük ilgi görmektedir. Eksenel makine modellerine kolayca girmek ve dişli torku, kısa devre analizi veya verimlilik haritaları gibi klasik hesaplamaları gerçekleştirmek için Altair Flux’ta artık bir dizi makro mevcuttur.

Altair Flux eksenel makine modelleme

3D bobinlerin daha kolay tanımlanması

Flux 2021 ve 2021.1‘in versiyonlarındaki geliştirmelere ek olarak , 2021.2 versiyonu, periyotlarla kullanıldığında meshli bobinlerin tanımına daha da fazla esneklik getirmektedir. İçe aktarılan bir CAD geometrisine dayalı olarak bobin iletken bölgelerini tanımlamak için sorunsuz bir süreç sağlanmıştır.

E-Motor NVH analizi için genişletilmiş yetenekler

Elektrik motorlarının NVH çalışmaları için, bir destek üzerindeki makinenin hava boşluğunda elektromanyetik kuvvetler hesaplanır. Flux artık bu desteği tanımlamak için daha fazla esneklik sunuyor ve özellikle 3D’de modelleme yeteneklerini genişletiyor. Bu, eksenel makineler tarafından üretilen gürültüyü incelemek için çok kullanışlıdır. Ayrıca silindirik olmayan hava boşluklarını dikkate almak veya eksantriklik çalışmaları için de kullanılabilir.

Altair Flux e-motor NVH analizi

Flux için yeni Altair SimLab arayüzü

Altair Flux, diğer Altair yazılımlarıyla ortak kullanıcı deneyimi için aşamalı olarak Altair SimLab‘a entegre edilmektedir.

SimLab 2021.2’de bazı uygulamalar sınırlamalarla entegre edilmeye başlanmıştır:
• 2D Manyetostatik
• 2D Geçici (transient) Manyetik
• 3D Elektrostatik
• 3D Manyetostatik

Eğitim dokümanlarına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.
https://community.altair.com/csm?id=kb_article&sysparm_article=KB0116861

Altair Flux, yeni Altair SimLab arayüzü
Altair Flux için yeni Altair SimLab arayüzü

Diğer yeni özellikler ve geliştirmeleri sürüm notunda bulabilirsiniz.

Tüm kaynaklara çevrimiçi ulaşabilirsiniz.

Altair Flux 2021.2 versiyonunu Altair Connect ya da Altair ONE Marketplace adreslerinden indirebilirsiniz.