Altair Inspire Extrude Metal 2022 Yeni Özellikler

Altair’in üretim yöntemleri çözümlerinden biri olan ve metal ekstrüzyon sürecine yönelik ısı ve akış simülasyon yazılımı Altair Inspire Extrude Metal 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler :

Birleşik ekstrüzyon ve kalıp ısı transferi analizi

Inspire Extrude Metal yazılımında, doğru profil çıkışını elde etmek için birleşik çözüm gerçekleştirebilir. Bu çözümde akış analizi yapılırken yükler, kalıp deformasyonu analizi için arka planda entegre yapısal çözücüye (Altair OptiStruct) aktarılır. Akış çözücüsü deformasyonu okur ve ekstrüzyon analizine devam eder. Bu süreç tamamen otomatiktir. Inspire Extrude 2022 versiyonuna, birleşik ekstrüzyon ve kalıp ısı transferi analizi eklenmiştir. Birleşik çözüm, gerilme analizini gerçekleştirmeden önce bir ısı transferi adımı gerçekleştirmek için geliştirilmiştir. Bu yeni özellik, gerilme analizi çözümünün doğruluğunu artıracaktır.

Boğaz açısı hesaplamasında geliştirmeler

Çözücü, geçiş (bearing) bölgesindeki boğaz açısını (choke angle) hesaplamak için geçiş referans yüzeylerini kullanır. Alttaki referans yüzeyindeki geometrik yanlışlıklar nedeniyle boğaz açısındaki olası eksiklikleri gidermek için ek bir mekanizma uygulanmıştır. Bu, geçiş referans yüzeyinden boğaz açısı tahminlerini geliştirir.

Mesh kontrol seçenekleri

2022 versiyonunda Run Analysis penceresine her parça için farklı mesh boyutu tanımlama seçeneği eklenmiştir. Bu seçenek mevcut Coarse, Medium, Fine ve Existing Mesh seçeneklerine ek olarak, meshi istediğiniz gibi farklı bölgelerde kaba veya ince geçmenizi sağlar.

Mesh kontrol seçenekleri

Sıvıya daldırarak soğutma simülasyonu ısı transferi geliştirmeleri

Çözücü, sıvıya daldırarak soğutma (Immersion Quench) süreç simülasyonunda, soğutma eğrisinin fazlarını modellemek için daha gelişmiş ısı transferi korelasyonları kullanır. Soğutma eğrisini modüle etmek için ek parametreler eklenmiştir. Çözücü ayrıca aşırı soğutmanın kritik ısı akışı üzerindeki etkisini de hesaba katar.

Soğutma bölgesinin dışındaki serbest yüzeylerde doğal konveksiyon HTC

Çözücü, soğutma bölgesi içindeki ısı transferini otomatik olarak hesaplar. 2022 versiyonyla birlikte kullanıcılar artık profilin soğutma bölgesinin dışındaki bölgeleri için kullanılan doğal konveksiyon ısı transfer katsayısını belirleyebilirler.

Koyu tema desteği

Inspire Extrude Metal 2022 versiyonuna koyu (dark) tema desteği eklenmiştir. Temayı, File- Preferences-Workspace- Selection Theme bölümünden değiştirebilirsiniz.

Ekstrüzyon parçaları için kullanıcı kontrollü renk kodları

Kütük, kalıp vb. gibi farklı metal ekstrüzyon parçaları için kullanılan renkler artık Preferences bölümünden kontrol edilebilir. Parçalar için standartlaştırılmış bir renk şeması kullanmak, kolay tanımlama sağlar ve şirket içinde bir standart uygular.

CAD Desteği

Inspire 2022 platformunun desteklediği CAD dosya formatları ve versiyonları ;

Altair Inspire Extrude Metal 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace sitesinden indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.