Altair Küresel Öğrenci Yarışması – 2022

Yapay Zeka tarafından geliştirilmiş sistem simülasyonunun sınırsız olanaklarını keşfedin !

Binlerce kata kadar daha hızlı çalışırken tam ölçekli bir 3D analizin kesinliğini koruyan bir simülasyon modeli oluşturabilseydiniz ne olurdu?

Bu teknoloji zaten mevcut ve Altair romAI olarak adlandırılıyor! Ayrıntılı sistem modelinizin indirgenmiş modelini (ROM Reduced Order Model) oluşturmak için Yapay Zeka (AI) kullanır. Eksiksiz bir sistem simülasyonu durumunda, bileşenleri temel davranışlarına indirgemek ve yeterince doğru sonuçlar elde ederken çalışma süresini iyileştirmek genellikle yeterlidir.

romAI modelleri, eğitim verisi olarak kullanmak ve hızlı çalışma süreleri ve doğru sonuçlar veren indirgenmiş modelini (rom) oluşturmak için yalnızca küçük bir fiziksel veri kümesine veya 3D simülasyon çözümlerinden birkaç sonuca ihtiyaç duyar. romAI, eğitim alanı içinde çalışırken son derece doğru sonuçlar üretir ve alan dışında ekstrapolasyon için bile kararlı ve kullanışlıdır.

Sistem modellemeyi, dijital ikizleri ve yapay zekayı öğrenmenin ve heyecan verici ödüller kazanmanın eğlenceli ve hızlı bir yolu olan bu yapay zeka odaklı sistem modelleme yarışmasının benzersiz deneyimine hoş geldiniz. Göreviniz, herhangi bir sistemin gerçek veya simülasyon test verileriyle eğitilmiş bir romAI modelini oluşturmak ve daha önce kullanılmamış test verileriyle doğrulamaktır. Tüm katılımcılar için eğitim dokümanı, ücretsiz yazılım, web seminerleri ve benzeri kaynaklar sağlanacaktır.

Büyük ödül 2.500,00 USD
KATILIN | YARIŞIN | KAZANIN