ALTAIR, Gen3D firmasını satın aldı

ALTAIR, eklemeli imalat için tasarım yazılımı geliştiren Gen3D şirketini satın aldı.

Gen3D’nin teknolojisi, geleneksel sınır temsili (BREP) katı yaklaşımlarıyla pratik olmayan karmaşık geometriyi hızla oluşturmak için yeni nesil örtük (implicit) modelleme tekniklerini kullanır. Bu, bileşenlerin, parça için işlevsel gereksinimleri (yükler, sabitleme delikleri, dışarıda tutma bölgeleri, sıvı akışı için kanallar vb.) belirterek basitçe tasarlanmasını sağlar. Ek olarak, teknoloji, sonraki üretim sorunlarına neden olması muhtemel bileşen geometrilerini otomatik olarak filtreler.

Gen3D’nin üretken tasarım aracı, mühendislere baskı sırasındaki hata riskini en aza indirirken karmaşık tasarımları hızla oluşturma gücü verir. Tasarım mühendisleri tarafından enerji absorpsiyonu, ısı transferi, filtrasyon ve havacılık, otomotiv, imalat, tıp ve enerji gibi sektörlerdeki diğer uygulamalar için kullanılır.

Teknoloji, konseptten gerçeğe tüm ürün geliştirme yaşam döngüsü boyunca simülasyon odaklı tasarım sağlayan sezgisel ve güçlü bir yazılım ürünleri ailesi olan Altair Inspire‘a entegre edilecek. Tasarım sürecinin başlarında kullanıldığında, Inspire teknolojisi hem performans hem de üretilebilirliğe odaklanan tasarımların oluşturulmasını güçlendirir ve kullanıcılarına tek bir sezgisel geliştirme ortamında yüksek performanslı ürünleri keşfetme, geliştirme ve üretme yetkisi verir.