Altair Monarch ile simülasyon çıktılarından veri toplama işlemi

Metin veri dosyaları birçok formatta gelir ancak birkaç standardı vardır. Altair Monarch, zorlu simülasyon çıktılarından veri çıkarırken zamandan ve emekten tasarruf sağlar. Altair® Monarch®, pazar lideri bir masaüstü tabanlı self-servis veri hazırlama çözümüdür. Monarch, yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veriler, bulut tabanlı veriler ve büyük veriler dahil olmak üzere birden fazla veri kaynağına bağlanır. Verilere bağlanmak, verileri temizlemek ve manipüle etmek için kodlama gerekmez.

Mühendislik ve veri bilimi arasındaki en büyük sinerjilerden biri, fizik simülasyonlarının çoklu çalıştırılmasından kaynaklanmaktadır. İster yüksek performanslı hesaplama (HPC), ister bulut veya hibrit bilgi işlem tarafından desteklensin, modern sistemler makine öğrenimi modellerini eğitmek için gereken tüm sanal deneyleri verimli bir şekilde çalıştırabilir. Ancak, veri hacmi kadar çeşitlilik de neredeyse sınırsızdır. Simülasyon kodları bir dizi fiziği kapsar (sadece Altair ile elde ettiğiniz listeye bir göz atın!) ve her kod genellikle ikiliden (binary) insan tarafından okunabilir olana kadar karşılık gelen bir dizi çıktı formatı üretebilir. İkili formatlar genellikle veri toplamak için basit bir çözüm sağlayan ilişkili okuyucu API’leri ile desteklenir, ancak deneyimlere göre, en büyük baş ağrılarından bazılarına neden olan görünüşte basit, insan tarafından okunabilir metin dosyalarıdır. Altair® Monarch®, neredeyse tüm metin çıktılarından veri toplamayı kolaylaştırabilen çok yönlü bir veri hazırlama aracıdır.

Örnek Altair Monarch Uygulaması

Kullanımını göstermek için, bir Altair OptiStruct topoloji optimizasyonu simülasyonu sonunda oluşturulan bir çıktı dosyasının (*.out) çok basit bir örneğini ele alalım. Çıktı dosyası, optimizasyon sürecinin her bir iterasyonu için durumu içeren yinelenen bir bilgi bloğuna sahiptir. Gösterim için, her bir blok içindeki kütle bilgisini toplamaya odaklanacağız. Altair Monarch, veri toplamayı otomatikleştirmek için kaydedilebilen ve bu dosyanın herhangi bir yeni örneğine uygulanabilen bir veri yakalama şablonu yazmak için kullanılır. Dosya Altair Monarch’ta açıldıktan sonra, adımlar aşağıdaki resimde gösterilmiştir: (1) yakalama tanımımıza bir “detay” ekleyin, (2) ilgilenilen satırlardan birini vurgulayın, (3) satırı örnek metne ekleyin, (4) ilgilenilen karakter alanlarını vurgulayın ve (5) yalnızca filtreyle eşleşen satırların yakalanmasını sağlayan bir şablon filtresi (“Mass =“) tanımlayın. Yakalanan veriler arayüzün alt kısmında önizlenir (6).

Altair OptiStruct optimizasyon sonuç çıktısından her bir iterasyondaki kütle miktarının yakalanması – Altair Monarch

Altair Monarch veri yakalamaları, kaydedilebilir ve veri toplamayı otomatikleştirmek için bu dosyanın herhangi bir yeni örneğine uygulanabilir ve büyük simülasyon verisi kümelerinden verimli bir şekilde veri toplamak için kodsuz bir çözüm sağlar. Giriş niteliğindeki bu tanıtım, tek bir alan kaydına sahip çok basit bir kullanım durumuna odaklanmıştır.

Altair Monarch veya diğer veri analitiği ve yapay zeka çözümlerimiz hakkında sorularınız için iletişim formunun kullanabilirsiniz.

Altair Monarch yazılımını ücretsiz indirin ve deneyin !