Altair, RapidMiner şirketini satın aldı

Altair (Nasdaq: ALTR), gelişmiş veri analitiği ve makine öğrenimi (ML) yazılımlarında lider olan RapidMiner‘ı satın aldı.

RapidMiner‘ın düşük kodlu platformu, tüm beceri seviyelerinden bir milyondan fazla kişi tarafından üretim ölçeğinde veri hatları ve makine öğrenimi modelleri geliştirmek için kullanılıyor ve gelişmiş veri analitiğini etki alanı sorunlarını en iyi bilenlerin ellerine bırakıyor. Verileri dönüştürmek ve artırmak için yüzlerce güçlü, sürükle ve bırak yapı taşı sağlar – hem kodlayıcılar hem de kodlayıcı olmayanlar için işi büyük ölçüde hızlandırır – ve esnek dağıtım modelleri, kullanıcılara ve kuruluşlara, bir kullanıcının masaüstünden şirket içi sunuculara ve güvenli, çok kullanıcılı buluta kadar ihtiyaç duydukları ölçeği sağlar.

Altair’in kurucusu ve CEO’su James R. Scapa‘nın satınalma ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Bu satın alma, müşterilere verilerini anlama, dönüştürme, üzerinde hareket etme ve otomatikleştirme gücü sunan Altair’in uçtan uca veri analitiği (DA) portföyünü önemli ölçüde güçlendiriyor.Makine öğrenimi iş dünyasının önemli bir parçası haline geliyor, ancak genellikle makine öğrenimi modelleri oluşturmanın önündeki engeller başlangıç için çok yüksek. Çok fazla veri, yeterli veri bilimi uzmanlığı olmaması ve güvensiz veya ölçeklenemeyen üretim ortamları, bir işletmenin veri analitiği vizyonunu gerçekleştirmesini engelleyebilir. RapidMiner işte bu noktada dönüştürücü olabilir.

RapidMiner’ın bulut platformu, RapidMiner masaüstünün en iyi özelliklerini alıp bulutun gücünü ekleyerek düşük kodlu platforma ek ölçek ve yönetişim getiriyor. Bu çok kullanıcılı, SaaS’a hazır sürüm, kuruluşların veri bilimi iş yüklerini kolay ve güvenli bir şekilde artırmalarını sağlıyor.

RapidMiner, Altair’e katılacak olan kurucu ve baş teknoloji sorumlusu Dr. Ingo Mierswa liderliğindeki onlarca yıllık deneyime sahip yetenekli, uygulamalı teknik ekibi sayesinde veri analitiği topluluğundaki kullanıcılar arasında yankı uyandırıyor. Mierswa’nın liderliğinde RapidMiner tüm görsel, açıklanabilir veri bilimi kavramına öncülük etti ve otomatik veri bilimi, metin analitiği, otomatik özellik mühendisliği, derin öğrenme ve daha fazlasını sunan ilk platform oldu.

RapidMiner, sektör uzmanlığı ve sektöre özgü makine öğrenimi teknikleri ve veri kaynağı bağlantıları sayesinde Altair’in veri analitiği pazarındaki konumunu başta üretim ve finansal hizmetler olmak üzere çeşitli dikey sektörlerde güçlendiriyor. Bu dikeylerde halihazırda bulunan düzinelerce Altair ürününün yanında yer alan RapidMiner, Altair’in benzersiz UNIT lisanslama modeli aracılığıyla mevcut Altair ve RapidMiner ürünlerine kolayca erişebilecek olan yeni ve mevcut müşteriler için heyecan verici yeni bir teklif sunuyor.

RapidMiner, Altair Knowledge Studio, Altair SmartWorks ve Altair SLC gibi mevcut araçlarla entegre edilerek kurumsal veri analitiği ve veri bilimi için kapsamlı, kod seçenekli, çok dilli, SaaS’a hazır, bulut ölçekli bir platform sağlayacak.

Altair veri analitiği çözümleri hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.