Altair EDEM simülasyonlarında hangi parçacık şekli seçilmelidir ?

Altair EDEM simülasyonu gerçekleştirirken, tanecikli malzemeyi üretmek için binlerce hatta milyonlarca partikül üretmek için kullanılacak temel parçacık şeklini seçmeniz gerekir. Altair® EDEM™‘de farklı uygulamaları ele almak için 3 farklı parçacık şekli arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Çoklu küre (Multi-Sphere) partikülleri en popüler ve çok yönlü EDEM partikül şekillerinden biridir. Çoklu Küre yaklaşımı, temas kuvvetlerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde hesaplanmasını sağlar ve bir parçacığa birden fazla küre ekleyerek neredeyse her şekli simülasyona eklemenize olanak tanır. Ancak, çok sayıda küre gerektiren çok karmaşık Çoklu Küre parçacıklarının simülasyon süresini etkileyebileceğini unutmayın.
  • Polihedral parçacıklar, düz plakalar, küpler gibi düzenli şekiller gibi belirli bir parçacık şekli gerektiren uygulamaları ele almak için kullanılır veya özel bir CAD parçacık şeklini içe aktarabilirsiniz. Örneğin, tablet simülasyonu yaparken. Bu gibi durumlarda, Çoklu Küre yöntemi her bir partikülü temsil etmek için çok sayıda küre gerektirebilir ve bu da hesaplama yükünün artmasına neden olabilir.
  • Sfero Slindirik (Sphero Cylinder) parçacıkları, uzun ve esnek parçacık şekillerini simüle etmek, lifli malzemeleri simüle etmek veya hap veya pelet içeren süreçleri modellemek için kullanılır. Bu tür uygulamalar için Sfero Slindirik yaklaşımı, en popüler Çoklu Küre yöntemini kullanmaya kıyasla daha az parçacık gerektiğinden performansı artıracaktır.

Esnek malzemeleri mi simüle ediyorsunuz?

Sfero Slindirik parçacıkları, esnek sapları, otları ve lifli malzemeleri simüle etmek için kullanışlıdır. Bonding V2 Temas Modelini kullanarak birbirine bağlanmış bir grup bireysel parçacık olan bir Meta parçacık oluşturmanız gerekir. Altair EDEM‘de esnek malzemenin şeklini oluşturacak olan Sfero-Silindir parçacıklarının konumları eklenerek meta parçacıkların oluşturulması kolaydır. Bir Meta parçacık oluşturmak için farklı parçacıklar kullanabileceğinizi ve gerekirse Meta parçacıklara bir parçacık boyutu dağılımı ekleyebileceğinizi unutmayın.

Ayrıca, uzun liflerden oluşan bir yatakta hareket eden ekipmanı simüle ediyorsanız, EDEM’de parçacıkların oluşturulma hızını sabitleyebileceğiniz yeni bir seçenek vardır. Bu özellik hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz eLearning Sfero Sindirik bölümüne göz atın.

Altair EDEM eLearning Videoları

EDEM’e Giriş bölümü, simülasyonunuzu nasıl kuracağınız, çalıştıracağınız ve analiz edeceğiniz konusunda yol gösterecektir. Bölüm, en popüler EDEM araçlarını kapsar ve yeni EDEM özelliklerinin nasıl kullanılacağını öğrenmenin en kolay yollarından biridir. EDEM 2022 yeteneklerini göstermek için sürekli olarak yeni eLearning dersleri eklenmektedir. Sfero Slindirik parçacıklarıyla ilgileniyorsanız, Sfero Slindirik parçacıklarının temellerini, desteklenen Temas Modellerini ve Meta parçacıkların nasıl oluşturulacağını açıklayan 4.4 kısmına göz atın.

Altair EDEM yazılımı denemek istiyorsanız Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.