Altair Inspire Mold 2022.1 Yeni Özellikler

Plastik enjeksiyon kalıplama simülasyonunu kullanması ve öğrenmesi kolay kullanıcı arayüzüyle hızlı ve doğru şekilde gerçekleştiren Altair Inspire Mold 2022.1 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Altair Inspire Mold yazılımını denemek için Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınız iletmek için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Akış Deseni Önizleme Aracı (Flow Pattern)

Altair Inspire Mold 2022.1 versiyonuyla birlikte hızlı bir analiz kullanarak parçada öngörülen akış deseninin bir önizlemesini görebilirsiniz.
Bu araç, yolluk tasarımınıza bağlı olarak malzemenin nasıl akacağını önizlenimi için son derece kullanışlıdır.

Flow Pattern – Altair Inspire Mold 2022.1

Dolum Ağzı Konumunu Optimize Etme Aracı

Altair Inspire Mold artık modeliniz için en uygun dolum ağzı (gate) konumlarını hesaplayabilir. Hesaplamada dolum ağzı sayısını ve mevcut girişlerin kullanılıp kullanılmayacağını belirleyebilirsiniz.

Giriş konumunu optimize etme – Altair Inspire Mold

Kalıplama Penceresi (Molding Window)

“Kalıplama Penceresi” aracı modelinizi analiz eder ve kalıp ve malzeme için optimum sıcaklıkların yanı sıra kalıplama işlemi için optimum doldurma süresini gösterir. Bir parametredeki farklı ayarların diğer parametreler için optimum ayarları nasıl etkilediğini görmek için her seferinde bir parametreyi ayarlayabilirsiniz.

Kalıplama penceresi ( molding window) – Altair Inspire Mold

Kalıptan Çıkarma Açısı Aracı

Altair Inspire Mold 2022.1 versiyonuyla birlikte, kalıptan çıkarma sırasında parçanın yapışmasına neden olabilecek yüzeyleri görüntüleyebilir, kalıptan çıkarma tolerans açısını değiştirebilir ve kalıbın açılacağı ekseni değiştirebilirsiniz.

Yeni Meshleme Seçenekleri

Run Analysis Window‘da, artık modelin mesh boyutunu otomatik olarak tanımlamasına ve giriş, yolluk ve döküm deliği için mesh faktörünü belirlemesine izin verme seçeneğiniz bulunmaktadır.

Inspire Mold - mesh seçenekleri