Altair Inspire Mold 2022 Yeni Özellikler

Plastik enjeksiyon kalıplama simülasyonunu hızlı ve doğru şekilde gerçekleştiren Altair Inspire Mold 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Ütüleme için hızlı çözücü

Hızlı (fast) analiz özelliği ütüleme (packing) aşamasına eklenmiştir. Bu, ütüleme işlemi sırasında hız, sıcaklık ve basınç gibi sonuçları hızlı bir şekilde analiz etmenizi sağlar.

Inspire Mold – Hızlı Analiz Özelliği

Yeni Boru (Pipe) Aracı

Artık çizgileri ve kenarları bir boruya dönüştürebilirsiniz. Boru, dairesel, kare, dikdörtgen veya üçgen olabilen düzgün bir kesite sahiptir.

Koyu Tema Desteği

Inspire yazılımları koyu tema (dark) desteği eklenmiştir. Temanızı Preferences bölümünde Workspace > Theme altından değiştirebilirsiniz.

Gelişmiş Screen Capture

File menüsünde bulunan Gelişmiş Ekran Yakalama özelliğinin ayarlarına birkaç yeni özellik eklenmiştir. Bunlar, bir görüntüyü panoya kopyalama yeteneğinin yanı sıra bir dosya kaydetme iletişim kutusu gösterme veya dosyaları varsayılan bir konuma kaydetme seçeneklerini içerir. Bu seçeneklere Preferences‘den de erişilebilir.

CAD desteği

Inspire platformunun desteklediği CAD dosya formatları ve versiyonları ;

Çizim için klavye kısayolları

Çizim (sketch) düzenleme modunun dışındayken artık S tuşuna basabilir ve yeni bir çizim oluşturmak için bir yüzey seçebilirsiniz. Çizim modundayken, aşağıdaki kısayol tuşlarıyla en sık kullanılan çizim araçlarına hızlı bir şekilde erişebilirsiniz:

Herhangi bir çizim aracından çıkmak için ESC tuşuna basabilirsiniz

Yeni Dilimleme (Slice) Aracı

Bir parçayı kesme düzlemi ile dilimlemeye (slice) ek olarak, artık bir parçayı yüzeyi ile de dilimleyebilirsiniz. Yüzey, parçayla en azından kısmen kesişmelidir.

Ekstrüzyon Aracı Güncellemeleri

Ekstrüzyon aracı 2022 versiyonunda geliştirildi. Artık katı veya 3D yüzeyler oluşturmak için her tür profili ve 2D yüzeyleri bir veya iki yönde ekstrüde edebilirsiniz. Ek olarak, artık (1) ekstrüt edilmiş şekli hizalamak istediğiniz bir referans geometri seçerek veya (2) kavisli oku sürükleyerek veya mikro diyaloğa bir açı girerek ekstrüt edilmiş şekli serbestçe yönlendirerek özel bir yönde ekstrüzyon yapabilirsiniz.

Yeni kesişen yüzeyler aracı

Artık bir veya daha fazla parçanın yalnızca kesişen kısımlarını koruyabilirsiniz. Bu, fazla yüzleri, kenarları ve köşeleri otomatik olarak silen “akıllı” bir kesişme aracıdır.

Desen (Pattern) Aracı Güncellemeleri

Desen (pattern) aracı geliştirildi ve artık sonuçlar üzerinde Boolean işlemleri gerçekleştirmenize ve tüm veya seçilen parçalarla birleştirmenize izin veriyor. Ek olarak, yeni “Copies“dan “Skip” seçeneğini, kalıptan çıkarılacak kopyaları seçmenize olanak tanır. Doğrusal desenler için “Seed Only” onay kutusunun seçilmesi, deseni ilk satır ve sütunla sınırlayacaktır.

Draft Aracı Güncellemeleri

Artık bir parçanın bir veya daha fazla yüzeyine draft ekleyebilirsiniz

Altair Inspire Mold 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilirsiniz. Sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.