Konsept tasarımdan yorulma analizine iş akışı

Altair Inspire‘da bir tasarım konsepti (örneğin topoloji optimizasyonu yoluyla) oluşturduysanız ve tahmini yorulma ömrünün ne olacağını ve güvenlik faktörünün ötesinde ek hafifletme yapılıp yapılamayacağını merak ettiyseniz, bu yazı tam size göre.

Hafifletme, performansı artırmak, malzeme ve üretim maliyetlerini düşürmek ve nihai ürüne kadar tasarım döngüsü süresini kısaltmak için birçok tasarımda önemli bir hedeftir. Tipik olarak konsept aşamasında güvenlik faktörleri sağlam bir performans kriteridir ve tasarım daha sonraki aşamalarda olgunlaştıkça, tasarımın beklenen hizmet ömrünü karşıladığından emin olmak için yorulma gibi daha “ayrıntılı analizler” yapılır.

Aşağıdaki diyagram ve iki video, yorulma performansı hakkında ön fikir vermek için Altair Inspire konseptlerinde yorulma simülasyonunun nasıl gerçekleştirilebileceğini detaylandırmaktadır; bu, tasarımın ilk aşamalarındaki değişiklikleri bilgilendirmeye yardımcı olabilir ve sonuçta doğrulamanın sonraki aşamalarında yeniden tasarımı azaltmaya yardımcı olabilir. Altair Inspire içinde kullanılan çözücüye bağlı olarak uygulanabilecek iki yorulma iş akışı vardır – Altair SimSolid veya Altair OptiStruct.

Altair Inspire ve SimSolid yazılımlarını Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularını iletişim formunu kullanarak bize iltebilirsiniz.