Altair HyperLife & Weld Certification 2022.2 Yeni Özellikler

Farklı sonlu elemanlar analizi ve mekanik sistem simülasyonu sonuç dosyalarıyla doğrudan etkileşim içinde olan kapsamlı ve kullanımı kolay yorulma analiz yazılımı Altair HyperLife ve Weld Certification 2022.2 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Altair HyperLife yazılımı denemek istiyorsanız Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Sabit Gerilme Oranı için Güvenlik Faktörü Çıktısı

Safety Factor çıktısı, Tekli ve Çoklu Haigh diyagramı malzeme modellerinde, Stress Ratio = Constant durumunu destekler hale gelmiştir.

Strain Geçmişi Çıktısı

Kullanıcı tanımlı bir set için Strain-Life analizi ile gerinim geçmişi çıktısı alınabilmektedir. Evaluate aracında bulunan Advanced Options kısmında, RSP formatında gerilim veya gerinim geçmişlerinin çıktısını elde edebilmek için, kullanıcı tanımlı bir set veya CSV dosyası referans alınabilmektedir.

Stress Life Analizleri için Statik Hasar Kontrol Seçenekleri

Yorulma analizi esnasında statik hasarın etkisini kontrol etmeyi sağlayan seçenekler eklenmiştir. Evaluate aracındaki Advanced Options altından bu seçeneklere erişilebilir. SN eğrisi ve Haigh diyagramı malzeme modeli için Continue, No Check ve Stop seçimleri mevcuttur.

  • Continue: SN eğrisi, statik hasar kontrolüne göre değiştirilir.
  • No Check: Statik hasar ihmal edilir.
  • Stop: Statik hasara ulaşılırsa, yorulma analizini durdurur.

    Detaylı Tercih Seçenekleri

    Preferences kısmında bulunan ayarlamalar, HyperWorks’e benzer şekilde sınıflandırılmış ve daha fazla tercih seçeneği eklenmiştir.

    Komut İlerlemesi Takibi

    Analiz ilerlemesi ve analiz edilen varlıkların özeti, kullanıcı arayüzünde sol alt köşede görüntülenir hale gelmiştir. Bu dinamik ekran, herhangi bir komut verildikten sonraki ilerlemenin gözlemlenmesini sağlamaktadır.

    Geliştirmeler

    Çoklu SN Eğrisi ekstrapolasyonu ve Çoklu Haigh interpolasyonu yöntemini belirlemeye yönelik menü seçenekleri Advanced Options altındaki Evaluate aracına taşınmıştır.

    SR1 değeri UTS’den düşük olduğunda gözlemlenen malzeme import sınırlaması kaldırılmıştır.

    Analiz tamamlandıktan sonra çalışma dizininde otomatik olarak oluşturulan XML (Run Setup File) dosyası, Evaluate aracında Run’a tıklanıldığı anda çalışma dizininde otomatik oluşturulur hale gelmiştir.

    Maksimum Gerinim Değeri (MXLMSTRN), Strain-Life Tek Eksenli analizleri için Material aracına eklenmiştir.

    Altair HyperLife Weld Certification 2022.2

    Abaqus ODB Otomatik Yükseltme

    Abaqus sonuç dosyası, herhangi bir kullanıcı müdahalesi gerektirmeden HyperLife’a aktarıldığında yükseltilir (upgrade).