MLFMM Çözücü Geliştirmeleri – Altair FEKO 2022.2

20 yıl önce Altair Feko, MLFMM (Multilevel Fast Multipole Method) uygulamasına sahip ilk ticari yüksek frekans elektromanyetik çözücüydü.

Şimdi, son Altair Feko 2022.2‘de MLFMM çözücüsünün bellek gereksinimleri, çalışma süresi ve ölçeklenebilirliği yeniden geliştirildi.

Bu geliştirmeler sayesinde, elektriksel olarak son derece büyük problemler son derece hassas tam dalga çözücülerle çözülebilir.

Örnek olarak, büyük bir yolcu uçağının alt tarafına 1.09 GHz’de L-bandında bir antenin entegrasyonunu inceleyelim. Geçmişte bu örnek hibrit asimptotik LEPO (large element physical optics) çözücüsünü göstermek için kullanılmıştı. Şimdi ise bu örnek, makul bellek gereksinimleri ile daha hassas tam dalga MLFMM çözücüsü ile bile çözülebilmektedir.

Bu frekans bandında A380 modelinin elektriksel uzunluğu 289 dalga boyudur. MLFMM 13.897.205 temel fonksiyon kullanmaktadır ve 388 GByte RAM’e ihtiyaç duymaktadır. Çalışma süresi 6 CPU’da 40 paralel işlemci kullanılarak 13 saat olmuştur.

Ekran görüntüsü yayılan elektrik alanlarının dağılımını göstermektedir. Motorların elektromanyetik gölgesi açıkça görülebilmektedir

Denemek için Altair Feko yazılımını Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.