Çok Ölçekli Malzeme Modelleme – Altair Multiscale Designer

Altair Multiscale Designer, heterojen veya homojen malzemelerin bir araya gelmesiyle ya da tek bir malzemeden meydana gelen parçaların çok ölçekli veya tek ölçekli malzeme modellerinin geliştirilmesi için kullanılan bir yazılımdır.

Altair® Multiscale Designer® ile çok ölçekli malzeme modellerini ileri homojenizasyon ve ters karakterizasyon sürecini kullanarak geliştirebilirsiniz.

Altair Multiscale Designer ve Altair HyperWorks yazılımlarını Altair ONE Marketplace‘den indirerek deneyebilirsiniz.

Yazılımın kullanımıyla ilgili olarak Altair uzmanlarınca hazırlanan eğitim videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

Altair Multiscale Materials Unidirectional Forward Homogenization

Video, ileri homojenizasyon sürecini kullanarak çok ölçekli malzeme modeli geliştirmeyi kapsar. Çok ölçekli bir malzeme modeli geliştirmek için gereken üç adımı gösterir; birim hücre modeli geliştirme, doğrusal malzeme karakterizasyonu ve doğrusal olmayan malzeme karakterizasyonu.

Altair Multiscale Materials Unidirectional Inverse Characterization

Bu video, ters karakterizasyon sürecini kullanarak çok ölçekli malzeme modellerinin geliştirilmesini kapsamaktadır. Videoda çok ölçekli bir malzeme modeli geliştirmek için gereken üç adım gösterilmektedir; birim hücre modeli geliştirme, doğrusal malzeme karakterizasyonu ve doğrusal olmayan malzeme karakterizasyonu.

Altair Multiscale Materials Multiscale Simulation

Bu video, önceden geliştirilmiş çok ölçekli bir malzeme modelinin yapısal bir simülasyonda kullanılmasını kapsamaktadır. Sonlu eleman modelleme yazılımı Altair HyperWorks‘da FEA çözücüsü olarak Altair OptiStruct kullanılmaktadır.

Soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.