Altair Inspire Mold 2022.3 Yeni Özellikler

Enjeksiyon kalıplı parçaların tasarımını test etmenize, doğrulamanıza, düzeltmenize ve optimize etmenize olanak tanıyan modern bir simülasyon odaklı tasarım yazılımı Altair Inspire Mold 2022.3 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler ve geliştirmeler.

Yeni Ürün İş Akışı

Farklı kullanım durumlarına odaklanmak için araç şeridi yeniden tasarlanmıştır.
Artık bir modeli hızlı bir şekilde doğrulamak istiyorsanız, yalnızca birkaç saniye içinde hızlı bir analiz çalıştırmak için Basic Mode kullanabilirsiniz. Yolluk sistemi ve kalıplama bileşenlerini içeren daha ayrıntılı bir analize ihtiyacınız varsa, Advanced Mode kullanabilirsiniz.

Sıcak Yolluk Oluşturucu

Artık bileşenleriniz için otomatik olarak bir sıcak yolluk tasarımı oluşturmak için Altair Inspire Mold‘u kullanabilirsiniz.
Dolum ağzının konumuna bağlı olarak, Altair Inspire Mold bir sıcak yolluk tasarımı oluşturacaktır. Daha sonra sıcak yolluk sistemini ihtiyaçlarınıza göre değiştirebileceksiniz.

Parça Ekleme

Inspire Mold 2022.3’te bir parça ekini simüle edebilirsiniz. Parça ekleri, malzemenin enjekte edildiği kalıp boşluğuna yerleştirilir.

Bir parça eki kalıplama parçasından ayrıdır ve genellikle farklı malzemeden yapılır. Kalıplama işleminden sonra, parça eki bitmiş ürünün bir parçasıdır.

Kalıplama Penceresi Otomatik Ayarı

Bir kalıplama penceresi analizi çalıştırdığınızda, artık grafiğin istediğiniz bölgesine tıklayabilirsiniz ve Inspire Mold otomatik olarak tüm simülasyon için seçilen ayarları kullanacaktır.

Dolum Ağzı Geliştirmesi

Inspire Mold 2022.3’te bir dolum ağzı oluşturduğunuzda, kalıbın konumuna ve açılma yönüne bağlı olarak yönü ve boyutu değişecektir.

Hızlı (Quick) Analiz Ayarları

Artık hızlı analize malzeme ve proses ayarları ekleyebilirsiniz. Bu, sonuçların doğruluğunu artırır.

Hızlı (Quick) Analiz için Yeni Sonuçlar

Hızlı analiz yeni sonuçlar içermektedir. artık dolum süresi, dolum kapasitesi, ön sıcaklık, basınç düşüşü, akış uzunluğu ve dolum ağzı katkısı gibi yeni sonuçlar içeriyor.

Fill Time: Malzemenin parça içindeki farklı alanlara ulaşması için geçen süreyi incelemeyi sağlar. Doldurma sonuçları, parçayı doldurmanın en iyi yolunu belirlemenize ve eksik doldurma, dengesiz akış, kaynak hatları ve hava cepleri potansiyelini gösteren modelleri tespit etmenize yardımcı olabilir.

Confidence of Fill : Belirtilen enjeksiyon parametreleri altında polimer malzemenin boşluk içindeki dolum kapasitesini göstermektedir. Sonuçlar dört farklı aşamada kategorize edilmiştir: Yeşil alanlar güvenlidir. Sarı ve turuncu alanlar giderek daha riskli hale gelmektedir. Kırmızı alanlar mevcut ayarlar altında doldurulmayacaktır.

Front Temperature: Doldurma sırasındaki sıcaklığı incelemenizi sağlar.

Pressure Drop: Dolum sırasında malzemenin parça boşluğunun farklı bölgelerine ulaşması için gereken basıncı incelemenizi sağlar. Basınç Düşüşü genellikle girişlerden uzakta daha fazladır.

Flow Length: Bu özellik akış uzunluğu/kalınlık oranını (L/t) gösterir.

Gate Contribution % : Her bir dolum ağzından kalıba giren malzeme yüzdesini gösterir.

Soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.