Astaş Alüminyum, Altair Inspire Extrude Yazılımını Tercih Etti

49 yıllık geçmişiyle alüminyum profil sektörünün öncü ve lider firmalarından olan ASTAŞ Alüminyum, ekstrüzyon kalıplarının akış ve ısı transferi simülasyonu ve optimizasyonu için Altair Inspire Extrude yazılımını tercih etti.

Astaş Alüminyum, 2022 yılında ilk 1000 ihracaatçı firma arasında yer almaktadır.

Altair® Inspire™ Extrude, üretim mühendislerinin kalıp tasarımlarını doğrulamak için ekstrüzyon sırasında bir kalıp içindeki malzeme akışını ve ısı transferini analiz etmelerini sağlar ve bu da maliyetli ve zaman alıcı kalıp denemelerini azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Öğrenmesi ve kullanması kolay kullanıcı arayüzü, güçlü geometri düzenleme ve mesh algoritmaları ve hepsinden önemlisi analiz ve optimizasyon yetenekleri firmalara büyük avantajlar sağlamaktadır.

İnternet tabanlı lisans sistemi sayesinde, yazılımı istediğiniz bir bilgisayara kurarak çalıştırabilirsiniz.

Inspire Extrude yazılımının öne çıkan bazı özellikleri;

  • Profil üzerindeki hız farklarının tespit edilmesi, şekil değişikliğinin hesaplanması
  • En doğru sürtünme yüzeylerinin entegre optimizasyon çözümüyle elde edilmesi
  • Akış esnasında kalıp üzerinde oluşan gerilmelerin entegre yapısal çözücüyle çözülerek yer değiştirme, güvenlik faktörü, Von mises gerilme, bası ve çeki sonuçlarının incelenerek kalıp ömrünün uzatılması
  • Eşzamanlı simülasyonla kalıp ve akış arasındaki karşılıklı etkileşiminin hesaplanarak gerçekci sonuçların elde edilmesi
  • Simülasyon sonucunda otomatik rapor (pdf) oluşturulması

Soru ve talepleriniz için iletişim formunu kullanabilirsiniz.