Altair PSIM Batarya Modelleri

Altair PSIM yazılımı simülasyonlarınız için çeşitli batarya modelllerine sahiptir. Ancak bir batarya modelini kullanmadan önce neyi modellemeye çalıştığınızı düşünmelisiniz. Temel güç dönüştürücü işlemi için maksimum ve minimum batarya voltajlarını karşılık gelen seri dirençleriyle modellemek yeterli olabilir. Şarjı takip edecek ve batarya için dinamik bir Voc sağlayacak bir şeye ihtiyacınız varsa iki temel seçeneğiniz vardır: denklem tabanlı bir model veya lookup tablosu tabanlı bir model.

Lookup tabloları açık devre gerilimi (VOC), ile kalan şarj arasındaki ilişkiyi takip eder. Lityum İyon Batarya modelleri, SOC’ye karşı deşarj eğrisinin önemli noktalarına dayalı bir denklem ve eğri uyumu kullanır.

Altair PSIM batarya modelleri

Lookup Tablosu Batarya Modeli

En üstteki üç arama tablosu, SOC’ye ve şarj veya deşarj olup olmadığınıza bağlı olarak değişen bir seri direnç sağlar. Aşağıda bu öğeler için PSIM dokümanından (Help) bir bölüm bulunmaktadır. PSIM’de çok daha fazla bilgi mevcuttur, bu sadece temel bir genel bakıştır.

Denkleme Dayalı Batarya Modeli

Denkleme dayalı model bu ana noktaları takip eder ve SOC ile veya şarj veya deşarj işlemi ile değişen bir iç dirence sahip değildir.

Lookup tablosu modelleri, Lityum İyon, kurşun asit, NiMH, vb. her türlü kimyasalı modellemek için kullanılabilir. Denklem tabanlı model özellikle Lityum İyon için uygundur, ancak eğrinin dönüm noktalarını nasıl tanımladığınızına bağlı olarak diğer kimyaları da modelleyebilirsiniz.

Altair® PSIM™ yazılımını denemek istiyorsanız Altair ONE Marketplace‘den indirebilirsiniz. Soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.