Altair HyperWorks 2023 Yayınlandı

Altair HyperWorks 2023 yayınlandı. Altair’in sınıfının en iyi tasarım ve simülasyon platformunun yeni versiyonu, teknolojide dönüştürücü bir sıçrama anlamına geliyor. İş akışlarını kolaylaştıran, kullanıcı deneyimlerini geliştiren ve yeniliğe olanak tanıyan entegre bir çözüm sunuyor. Python API’leriyle birleştirilmiş modern arayüzü, geliştiricilere ve kullanıcılara çözümleri sorunsuz bir şekilde entegre etme imkanı verir ve platformun teknolojik potansiyelini maksimumda kullanmalarını sağlar.

Hesaplamalı bilim, yüksek performanslı hesaplama (HPC) ve yapay zeka (AI) gücünden faydalanarak, Altair HyperWorks 2023, kullanıcıya yepyeni bir deneyim, çığır açan hızlar ve yapay zeka destekli iş akışları sunar. Altair HyperWorks 2023 aynı zamanda akışkanlar ve termal, malzeme, sistem modelleme, ayrık eleman modelleme, elektronik sistem tasarımı, elektromanyetik, çoklu fizik, esnek cisim dinamiği, yapısal analiz ve imalat için simülasyon destekli tasarım gibi alanlarda yeni özellikler ve geliştirmeler getirir.

Altair® OptiStruct®, Altair SimSolid®, Altair® Feko® ve diğerleri de dahil olmak üzere tüm Altair® HyperWorks® 2023 çözümlerine, rekabette bir adım öne geçmek için önemli yeni özellikler eklenmiştir. Buna ek olarak Altair, sentetik verilerden yararlanan yapay zekanın entegrasyonuyla son derece alakalı hale gelen simülasyon veri yönetimi için Altair Simulation Cloud Suite‘i yayınladı. Son olarak Altair HyperWorks 2023, harici aerodinamiğe özel olarak odaklanan Altair® HyperMesh® CFD’nin ilk versiyonunu içeriyor.

Ürün Tasarımını Yeniden Hayal Edin

Altair HyperWorks 2023, yapay zeka destekli iş akışları ve son derece yüksek hızlarla geliştirilmiş benzersiz birlikte çalışabilirliği vurgulayan, yeniden tasarlanmış kullanıcı merkezli ve modüler bir arayüzle mühendislere daha fazla tasarım seçeneğini keşfetme ve sorunsuz, entegre bir CAE simülasyon ortamında daha hızlı, bilinçli kararlar alma olanağı sunar. Modelleme varlıklarının akıllı uyarlanabilir yönetimi, grafik performansını artırarak karmaşık alt montaj ayrıntılarına odaklanırken montajlar üzerinde sorunsuz çoklu görevlere olanak tanır. HPC ortamlarından yararlanmak, karmaşık büyük ölçekli simülasyonları destekleyerek daha derin analitik ve küresel işbirliğini teşvik eder.

İnovasyonu Hızlandırın

Altair HyperWorks 2023, kullanıcıların ürünleri piyasaya daha hızlı sunmalarına yardımcı olurken açık ve programlanabilir bir CAE yazılım platformu sunar. Kişiselleştirilebilir iş akışları, üçüncü taraf yazılımlarla entegrasyon ve otomasyon aracılığıyla üretkenliği artırmak için esneklik ve ölçeklenebilirlik sunar. Python API’larını kullanarak, akışkanlar dinamiği (CFD), esnek cisim dinamiği (MBD), elektromanyetik (EMAG) ve elektronik tasarım otomasyonu (EDA) gibi çeşitli disiplinlerde PDM sistemleri ve çözücülerle sorunsuz entegrasyondan faydalanabilirsiniz.

Yapay Zekayı Benimseyin

Altair HyperWorks 2023, yapay zeka destekli simülasyon ve üretken tasarım CAE yazılımını tüm mühendislerin kullanımına sunarak karmaşık görevleri otomatikleştirmek, veri trendlerini belirlemek ve daha doğru tahminler yapmak için mühendislere yapay zeka destekli iş akışlarında rehberlik eder. Altair HyperWorks 2023 ile kullanıcılar, optimize edilmiş sistem CAE simülasyonları için önceki modellerden ve indirgenmiş modellerden özel yapay zeka modelleri oluşturabilir.

Altair HyperWorks 2023 Öne Çıkanlar: Her Versiyonda İnovasyon

Yeni Bir CAE Simülasyon ve Tasarım Deneyimi

Altair® HyperMesh®, kullanıcı merkezli bir yaklaşımla yeniden tasarlandı ve sonlu elemanlar (FE) modellemesi için benzersiz ön ve son işlem (pre & post-processing) yetenekleriyle sektörler genelinde CAE yazılımı tasarım süreçlerini yeniden tanımlayan sezgisel bir arayüz sunuyor. Yapay zeka destekli modelleme ve görselleştirme araçları, yeni nesil tasarım ve optimizasyon iş akışları ile güçlendirilmiş, açık ve programlanabilir kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan HyperMesh, kullanıcılara büyük ve karmaşık modelleri zahmetsizce yönetme, kritik içgörüleri ortaya çıkarma, tasarımları optimize etme ve inovasyonu teşvik etme gücü verir.

Elektronik Sistem Tasarımı (EDA) için Entegre Çoklu Fizik

Altair® SimLab®, EDA için entegre bir çoklu fizik CAE simülasyon çözümü olarak elektrikli ürün geliştirmede devrim yaratıyor. SimLab 2023, farklı iş akışlarını tek bir çatı altında birleştirerek ve bir dizi gelişmiş analiz ve simülasyon aracı sunarak EDA verimliliği ve hassasiyeti sağlar.

CFD Tasarımını ve Hassasiyetini Yeniden Hayal Etmek

HyperMesh CFD, geometrik modelleme araçları, CAD Wrapper geliştirmeleri ve süreç otomasyonu için entegre morphing teknolojileri ile tasarım keşfi sunan birleşik, kullanıcı dostu bir ortamda CFD modelleme iş akışlarını kolaylaştırır; özellikle gelişmiş aerodinamik ve fan gürültüsü simülasyonları aracılığıyla dış akışı ve rüzgar gürültüsü sorunları için uçtan uca bir iş akışı sunar.

Tek Bir Dijital İkiz Çözümü

Altair’in dijital ikiz çözümünün temeli olan Altair® Twin Activate®, herhangi bir ürün yaşam döngüsü aşamasında gerçek zamanlı dijital ikiz dağıtımı ile tüm sistem CAE simülasyonunu mümkün kılan açık ve esnek bir platform sağlar.

CAD’den Simülasyona Yeniden Tanımlama

Altair® SimSolid®, CAD’den simülasyona geçişi kolaylaştırarak, geometri hazırlama veya meshlemeye gerek kalmadan büyük ve karmaşık montajlarda hızlı ve doğru yapısal analiz için yeni bir ölçüt belirler. Bu son teknoloji yazılım, 25 kata kadar daha yüksek hızlara ulaşarak ve tasarım senaryolarının eşzamanlı olarak değerlendirilmesini kolaylaştırarak saniyeler ila dakikalar içinde sonuç verir. Ayrıca Altair SimSolid 2023, bulut destekli bir alternatif sunarak altyapı yatırımlarına veya maliyetli GPU’lara olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Implicit Modelleme Tasarım İnovasyonuyla Buluşuyor

Altair® Inspire™, hafifletme hedefleri için kafes yapı tasarımlarını optimize eden tek tıklamalı implicit modelleme çözümü sunar. Hızlı tasarım yinelemelerini deneyimleyin ve en yüksek performansı elde edin. Ek olarak, yeni yüksek performanslı GPU destekli render motoru grafiksel gösterimleri yükselterek tasarımlara hayat verir.

Güvenli, Merkezi Simülasyon Süreci ve Veri Yönetimi

Altair Simulation Cloud Suite (SCS), güvenli, merkezi simülasyon süreci ve veri yönetimi için bir ağ geçidi görevi görür. Mevcut ekosistemlerle sorunsuz bir şekilde entegre olan SCS, işbirliğini, veri organizasyonunu ve bilinçli karar verme sürecini geliştirir

Altair HyperWorks 2023 versiyonunu, 2023 lisans sahipleri CONNECT adresinden indirebilirler. Taleplerinizi iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.