Altair SimLab 2023 Yeni Özellikler

Altair SimLab, tek bir parça veya karmaşık montajların performanslarını analiz etmek için süreç odaklı bir simülasyon ortamıdır. Aşağıda gösterildiği gibi SimLab’de birden fazla fizik modellenebilir:

SimLab’ın 2023 versiyonu, kullanıcılarımızın yeni modelleme yaklaşımlarını değerlendirmelerini ve CAD’den sonuçlara giden süreci hızlandırmalarını sağlamak için birçok heyecan verici özellik ve geliştirme içeriyor.

2023 lisans sahipleri yazılımı ALTAIR CONNECT‘ten indirebilirler. Ücretsiz indirip denemek için Altair ONE Marketplace bağlantısını kullanabilirsiniz. Taleplerini iletişim formu ile paylaşabilirsiniz.

Yapısal Analizler – SimLab 2023

Yapısal çözümler için SimLab çok çeşitli uygulamaları desteklemektedir. Bunlardan bazıları bu tabloda gösterilmiştir:

Tüm bu uygulamalar OptiStruct ve Radioss gibi Altair çözücüleri için desteklenmektedir. Bununla birlikte, açık bir mimari olarak SimLab arayüzü, Abaqus, Permas, ADVC gibi endüstride kullanılan diğer çözücüleri de desteklemektedir.

Yaylı parmak temas noktası çözümü

Yaylı parmak teması, baskılı devre kartında (PCB) temas yapmak için kullanılan bir konektör türüdür. Yaylı parmakların boyutları genellikle küçüktür ve bu da tam elektronik cihazlarda modellenmelerini zorlaştırır. Bu sorunu çözmek için SimLab’a yaylı parmak temaslarının eşdeğer doğrusal olmayan (nonlinear) sertliğini hesaplamak için özel bir çözüm eklenmiştir.

Bu yeni çözüm sayesinde yaylı parmaklar, tam elektronik cihazlarda eşdeğer doğrusal olmayan sertliğe sahip yaylarla kolayca değiştirilebilir. Bu yenilikçi çözüm, kullanıcıların doğruluğu etkilemeden sistemlerinin hesaplamasını basitleştirmelerini ve hızlandırmalarını sağlar.

E-Motorlar için akustik çözüm

SimLab 2023’te E-Motor akustik çözümü, öncelikle elektromanyetik uyarımlar haritalama aracının önemli bir sınırlamasının üstesinden gelinerek önemli ölçüde geliştirilmiştir.

Elektromanyetik modelde e-Motorun kesiti her zaman XY düzleminde yer alır. SimLab 2022’de elektromanyetik uyarımları başarılı bir şekilde haritalamak için akustik modelin elektromanyetik modelle eş eksenli olması gerekir. Bu koşul artık zorunlu değildir ve e-Motorun akustik modeli artık herhangi bir konumda olabilir.

SimLab 2023’te “Manyetik Geçici 2D Çözümü (MT2D- Magnetic Transient 2D Solution)” ile e-Motor akustik çözümü arasında doğrudan bir bağlantı da getirilmiştir. Bir veritabanı her iki çözümü de içerdiğinde, kullanıcı çözülen MT2D çözümünden elektromanyetik uyarımları doğrudan çıkarabilir.

E-Motorların Dayanıklılığı

Shell (2D) elemanlar için düzlem gerilme ve düzlem gerinim özellikleri artık desteklenmektedir. Bu geliştirme özellikle, genellikle rotorun sadece bir bölümünün modellendiği e-Motor üzerindeki gerilimi tahmin etmek için kullanışlıdır.

Mevcut elektromanyetik ve e-Motor akustik çözümüyle birleştirilen bu geliştirme, SimLab’in elektrikli motor tasarımı ve doğrulaması için çoklu fizik platformu olarak konumlandırılmasını güçlendiriyor.

Sonuç Görüntüleme

Kullanıcının sonuçları çoklu pencere modunda karşılaştırmasına olanak tanıyan karşılaştırma aracı SimLab 2023’te geliştirilmiştir. Görünümlere ek olarak, sonuç animasyonları da artık senkronize edilebilmektedir. Bu, kullanıcının sonuçları tek bir veritabanının yük durumları arasında veya birkaç çözüm veya veritabanı arasında karşılaştırma yeteneğini güçlendirir.

Kontur ile ilişkilendirilen göstergeler artık logaritmik ölçekte interpolasyon yaparak oluşturulabilir. Bu özellik, örneğin Yorulma Ömrü sonuçlarını analiz etme konusunda son derece kullanışlıdır.

Temasa adanmış yeni bir gösterge de tanıtıldı. Bu, kullanıcının bir OptiStruct simülasyonunun sonunda temas durumunu hızlı bir şekilde analiz etmesine yardımcı olur.

Son olarak, tüm gösterge ayarları artık kaydedilebilir ve işlem sonrası oturum sırasında herhangi bir zamanda yeniden uygulanabilir.

Akış Analizleri – SimLab 2023

Bu özellik, modelde istenen konumlarda yüzey çıktısı istenmesine izin verirken mesh düzenlemesi / değiştirilmesi gereksinimini ortadan kaldırır. Talep edilebilecek çıktı sayısında bir sınırlama bulunmamaktadır. Bu özellik, daha hızlı model kurulum süreleri sağlar.

Parçacık Akış Çözümü

Parçacık akışı simülasyonları için sezgisel ve kullanımı kolay bir iş akışı sunmak üzere yeni bir çözüm oluşturulmuştur. Bu, CFD (Akışkanlar Dinamiği) ve DEM (Discrete Element Method – Ayrık Eleman Metodu) simülasyonlarını ayrı ayrı kurma ihtiyacını azaltır. Bu çözüm, Altair AcuSolveAltair EDEM çözücülerinin ardışık, tek yönlü ve çift yönlü simülasyonlar için sorunsuz entegre edilmesini sağlar.

Batarya Termal Kaçağı

Bir batarya içindeki kimyasal ayrışma reaksiyonlarının modellenmesini ve bu bilgilerin aşırı ısı salınımını ve buna bağlı termal kaçak yayılımını anlamak ve azaltmak için nasıl kullanılabileceğini sağlayan yeni bir Batarya Termal Kaçak çözümü oluşturulmuştur.

Batarya Termo-Elektrik

Bu özellik, termal yönetim tasarım sürecini geliştirmek için batarya modüllerinin ve paketlerinin termoelektrik-CFD analizini sağlar. Çok çeşitli pratik çalışma senaryoları simüle edilebilir. Örneğin sürüş döngüleri ve standart şarj profilleri. SimLab 2023, birden fazla modülden oluşan batarya paketlerinin modellenmesini destekler ve bu da büyük ve karmaşık modellerin çözümünü sağlar.

Suya Dalan Araçlar için Lineer Yay / Amortisör Süspansiyon Modeli

SimLab SPH Flow artık araç gövdesi için Lineer Yay / Amortisör modelini destekliyor. Bu, araç gövdesine etki eden akış kuvvetlerinin dikkate değer harekete sebep olduğu durumları desteklemek içindir ve rijit süspansiyon modelinin artık geçerli olmadığı durumları kapsar. Bu süspansiyon modeli yalnızca modellenen lineer yay / damper tepkisi, farklı yol segmentleri arasında geçiş yaparken gövde konumu ve açısında ihmal edilemez bir farkla sonuçlandığında önerilir.

Baffle Parçacık Üretimi Geliştirmeleri

Baffle parçacık üretim aracı, SPH (Spherical Particle Hydrodynamics) parçacıklarıyla birlikte baffle parçacıkları oluşturmak için geliştirildi. Bu geliştirme, yinelenen parçacıkların otomatik olarak kaldırılmasını sağlar.

Post processing – Hacim Görüntüleme

Hacim görüntüleme özelliği desteği artık mevcut ve tüm akışla ilgili çözümler için kullanılabilir durumda.

Post processing – Notlar Özelliği

Notlar özelliği, metinlerin statik (sabit konumda) ve sabitlenmiş (modelle birlikte hareket eden) modlarda görüntülenmesini sağlar. Zaman ve zaman adımı, Notlar aracını kullanarak görüntülemek için yerleşik alanlar olarak sunulur. Metin biçimlendirme desteklenir ve statik ve sabitlenmiş notların dönüştürülmesi ve tersi işlemi mümkündür.

Elektronikle İlgili Önemli Geliştirmeler – Altair SimLab 2023

Termal ve mekanik güvenilirliğin farklı yönlerini ele almak, son birkaç versiyondur SimLab’ın önemli bir odak noktası olmuştur. SimLab 2023 versiyonu da elektronik kullanıcılarımız için bazı yeni özelliklerle birlikte geliyor,

Düşürme Analizi

SimLab 2023’te Düşürme simülasyonlarına birçok yeni özellik eklenmiştir. Abaqus için, kullanıcılar artık örneğin cıvata ön gerilimini modellemek için önceden yüklenmiş düşme testleri yapma olanağına sahiptir. Bu durumda ön yükleme Abaqus Implicit çözücüsü ile gerçekleştirilir.

Implicit bir ön gerilim analizi çalıştırdıktan sonra, kullanıcılar ortaya çıkan gerilmeleri explicit düşürme testi için bir başlangıç koşulu olarak eşleyebilirler. Explicit bir ön gerilim yük durumunun ardından explicit bir düşme testinin yapılması şeklindeki geleneksel yaklaşımın aksine, bu iş akışı ön gerilimlerin darbe analizinden önce düzgün bir şekilde geliştirilmesini sağlamalıdır.

Altair Radioss çözücüsü için kağıt veya bal peteği için malzeme modelleri, yay kiriş elemanı tanımı veya spot kaynaklar için ek temas formülasyonu gibi yeni özellikler getirilmiştir. Bu, SimLab’de Radioss ile çözülebilecek problemlerin ve kullanım durumlarının yelpazesini büyük ölçüde genişletmektedir

Malzeme Yönelimi

Ortotropik malzemenin yönü artık SimLab 2023’te belirtilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, örneğin elektronik endüstrisinde yoğun olarak kullanılan kompozit malzemeleri modelleyebilecekler.

Büyük montajları, Çözümleri Birleştirme yaklaşımı kullanarak yönetme

SimLab kullanıcıları artık büyük montajları daha kullanışlı bir şekilde ele alabilir; bunu yaparken önce küçük modüller üzerinde çalışıp daha sonra veritabanlarını kolaylıkla birleştirebilirler. SimLab’deki Merge Solutions işlemi, kullanıcılara parçaları, çözümleri, bağlantı temaslarını ve diğer yükleri modül düzeyindeki çözümden birleştirmelerine olanak tanır.

Via desteği ile gelişmiş PCB eşdeğer malzeme eşlemesi

SimLab 2023, kullanıcıların PCB-Eşdeğer Malzeme aracını kullanarak daha iyi bir malzeme eşlemesi elde etmelerini sağlayan, via’ları yeniden derecelendirme desteğine sahip yeni ve geliştirilmiş bir ECAD okuyucusuna sahiptir.

Bu hassas metal eşlemesi, kullanıcıların elektronik sistemleri üzerinde ayrıntılı termal simülasyonlar yapmalarına yardımcı olacaktır.

BGA’ların ve Lehimlerin Oluşturulması ve İşlenmesi için Geliştirilmiş Araçlar

Özel bilyeli ızgara dizisi (BGA) ve lehim oluşturulmasını sağlayan yeni araçlar artık SimLab 2023’te mevcut. Bu araçlar, kullanıcıların işlemci/bellek birimlerini kolayca oluşturmalarını sağlayacak ve ayrıca 3D IC paketlerinin simülasyonlarını oluşturmalarına ve çalıştırmalarına yardımcı olacaktır.

Elektromanyetik Çözümler – SimLab 2023

Altair SimLab, özellikle alçak frekans elektromanyetiği ile ilgili çözümlere ilişkin olarak, aşağıda listelenen çok çeşitli çözümleri desteklemektedir:

Her versiyonda, Altair SimLab Electromagnetics ile ele alınabilecek kullanım alanları hızla artırılıyor. Bu versiyon özellikle beklenen Manyetik Geçici 3D (Magnetic Transient 3D) çözümüne odaklanıyor. Bunun yanı sıra, çözüm kurulumu ile ilgili yeni özelliklerin yanı sıra, Pre-post processing için yeni araçlar geliştirmeye devam ediliyor.

Manyetik Geçici 3D çözüm (Magnetic Transient 3D)

Bu yeni çözüm, SimLab’ın gelişmiş modelleme ile birleştirilmiş sezgisel bir arayüz ile eğik rotorlu makineler, hairpin sargıları ve Eksenel akı motorları gibi yeni kullanım durumlarını mümkün kılmaktadır. Çözüm kurulumunu hızlandırmak için birçok yeni özellik eklenmiştir.

Devre Tasarımcısı ve Meshsiz Bobinler

Kullanıcı deneyimini geliştirmek için birçok devre tasarım bileşeni geliştirilmiştir. Meshsiz bobinler gibi yeni araçlar kolayca kurulabilir ve çözüm sürelerini kısaltabilir.

SMPM Motor Model Kurulumu

Senkron motorlu kalıcı mıknatıslı (SMPM) iç rotor makine taslaklarını hızlı bir şekilde oluşturmak için yeni bir araç eklendi. Oluşturulan taslaklar tamamen parametriktir ve özelleştirilebilir.

AFM Motorları Oluşturma

Çift Rotor Tek Statör ve Çift Statör Tek Rotor için Eksenel Akım Motorları oluşturmak için yeni bir araç eklendi.

PE çözümü

Empedans hesaplaması için parazit çıkarma çözümüne direnç, kapasitans ve endüktans parazit etkilerini empedans formatında çıkarmak için yeni bir çözüm eklendi. Bu, yeni kullanım durumlarını etkinleştirmek ve hesaplama sürelerini hızlandırmak için yeni yükler ve sınır koşulları ile birlikte sunulmuştur.

Manyetik 2D çözümler

Simetri ve doğrusal periyodikliği desteklemek için yüklerde ve sınır koşullarında geliştirmeler yapıldı. Geçici parametreler artık zaman, lineer konum ve açısal konum cinsinden tanımlanabilmektedir.

Post-processing

Elektromanyetik ile ilgili yeni kullanım durumlarını karşılamak için postprocessing’e birçok geliştirme dahil edilmiştir. Bazı önemli geliştirmeler arasında vektörler ve izolinler kullanılarak sonuç animasyonu, vektör konturlarını ve izolinleri aynı anda çizdirme yeteneği ve birden fazla sonucu karşılaştırma yeteneği bulunmaktadır. Bu geliştirmeler ayrıca 2D çizim aracında yapılan genel geliştirmeler ve 3D simülasyonlar için sonuç yükleme ile tamamlanmaktadır.