Altair FluxMotor 2023 Yeni Özellikler

Elektrikli dönen makinelerin ön tasarımına odaklanan Altair FluxMotor 2023 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Lisans sahipleri Altair® FluxMotor® 2023 versiyonunu CONNECT adresinden, denemek isteyenler ise Altair ONE Marketplace‘den indirebilirler. Taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.

Dağıtılmış hesaplama kullanarak hesaplama sürelerini azaltmak

Altair FluxMotor‘daki bazı hesaplamalar için birçok sonlu eleman hesaplamasının yapılması gerekir ve performans haritalama gibi durumlarda bu hesaplamalar birbirinden bağımsızdır. Bu, sıralı yerine paralel olarak çalıştırılabilecekleri anlamına gelir ve bu da genel süreci hızlandırır. Bu, kullanıcının artık sadece kullanılacak maksimum çekirdek sayısını belirterek etkinleştirebileceği bir seçenektir.

Dağıtık mod kullanılarak performans haritaları hesaplamalarının hızlandırılması

Asenkron motor verimlilik haritalarının geliştirilmesi

Altair® FluxMotor®‘un son versiyonu ile asenkron makineler için verimlilik haritaları sağlanmış ve skaler kontrol komutu dikkate alınarak “Tork-Hız” alanında sincap kafesli indüksiyon makinelerinin davranışının karakterize edilmesine izin verilmiştir. 2023 ile yeni giriş parametreleri kullanılabilir: maksimum hat akımı ve makinenin maksimum hızı ile birlikte maksimum Hat-Hat voltajı. Bu yeni seçenekle, temel hız noktasının hızı (Nominel güç besleme frekansı) artık kullanıcı girişi ile belirlenmez; bunun yerine mekanik gücü maksimize etmek için içsel hesaplama süreciyle çıkarılır.

İndüksiyon makinesi verimlilik haritaları için yeni “U-I” seçeneği

Gelişmiş doğruluk için rotor konumu bağımlılığının eklenmesi

Sabit mıknatıslı senkron makineler ve senkron relüktans makineleri için, verimlilik haritalarının hesaplanması artık rotor konumu bağımlılığını dikkate alabilir ve bu da kesinlikle daha doğru sonuçlar getirir. Bu seçenek, Altair Twin Activate veya Altair PSIM gibi sistem düzeyinde simülasyon araçlarında kullanılmak üzere tablolar (1,2 veya 4 kadran için) oluşturulurken de kullanılabilir.

Altair Twin Activate veya Altair PSIM gibi sistem düzeyi araçlara aktarılan tablolara rotor konumu bağımlılığının eklenmesi

UNUTMAYIN!

Optimizasyon çalışmalarını yürütmek sadece bir tık uzağınızda!

Altair’in optimizasyon aracı HyperStudy®, seçilen girdi değişkenleri ve çıktı yanıtları otomatik olarak yüklenerek optimizasyon çalışmalarında kullanılmaya hazır modelinizle doğrudan FluxMotor®’dan başlatılabilir.

FluxMotor®’dan ayrıntılı Flux modelleri de oluşturabileceğinizi biliyor musunuz?

Export alanına gidin, testi seçin, configure ayarlayın. Birkaç dakika içinde, tamamen parametrelendirilmiş modelinizi meshlenmiş ve çözülmeye hazır hale getirirsiniz. Özellikle 3D model oluşturmak söz konusu olduğunda büyük bir zaman tasarrufu sağlayacaktır!

FluxMotor’dan birkaç tıklama ile çözülmeye hazır bir Flux modeline sahip olabilirsiniz