HyperLife Weld Certification Kullanarak Değerlendirme Gereksinimlerine Karşı Kaynak Hatlarının Doğrulanması
Kaynak bağlantıları birçok üründe yaygın bir bağlantı türüdür. Genellikle, bu kaynak bağlantılarının mekanik veya yorulma gereksinimlerini karşıladığının doğrulanması gerekir. Sektöre, ürüne ve müşteriye bağlı olarak çeşitli doğrulama yöntemleri mevcuttur.
Kaynak bağlantılarını doğrulama süreci, gerekli verilerin hesaplanması ve sonuçların işlenmesi için manuel olarak kaynak hatlarının hazırlanması ve birçok adım ve çok fazla efor gerektirir. Bu nedenle, doğrudan, doğru ve tekrarlanabilir model hazırlama (pre-process) ve sonuç inceleme ( post-process) süreçlerinin otomasyonuna ihtiyaç vardır. Altair HyperLife Weld Certification, bu ihtiyacı karşılamak için Altair tarafından geliştirilmiştir.
Altair HyperLife Kaynak Sertifikasyonu, ortak tasarım kodlarına / normlarına ve kaynaklı yapılara göre yorulma mukavemeti değerlendirmeleri için özel bir araçtır. Raylı sistemler, otobüs, traktör vb. sektörlerindeki tasarım süreçleri, büyük ölçüde FKM, DVS-1612 ve Eurocode-3 gibi tasarım normlarına dayanır. HyperLife Kaynak Sertifikasyonu modülü, bu popüler tasarım kodlarına dayalı olarak CAE kaynaklı yorulma ve mukavemet değerlendirmesi için kullanımı kolay bir ortam sağlar. Değerlendirme prosedürleri, sonlu elemanlar analizinden elde edilen nominal veya lokal elastik gerilmelere dayanmaktadır.
HyperLife Kaynak Sertifikasyonu aracı için Altair HyperLife yazılımında File> Load> Weld Certification‘nı seçmeniz yeterlidir.
Desteklenen Normlar
1- DVS 1612
• Kaynakların Değerlendirilmesi
2- EuroCode 3
• Kaynakların Değerlendirilmesi
• Kaynaksız (Çelik) Değerlendirme
3- FKM
• Kaynakların Değerlendirilmesi
• Kaynaksız (Çelik) Değerlendirme
HyperLife Kaynak Sertifikasyonunun Avantajları
- Daha hızlı kaynak hattı değerlendirmesi
- Sonlu elemanlar modeli ve sonlu elemanlar sonuç dosyasının yeterli olması
- Birden çok çözücüden elde edilmiş sonuç dosyaları ile çalışabilir (Şu anda OptiStruct H3D ve op2 desteklemektedir)
- Hem model hazırlama hem de sonuç inceleme işlemlerinin tek bir arayüzde gerçekleştirilmesi
- Otomatik kaynak hattı algılama
- Ön tarama süreci ile hızlı ve kolay kritik bölgeleri belirlenmesi
- Sezgisel ve basitleştirilmiş iş akışı