solidThinking Activate 2017.2 Yeni Özellikler

Yeni özelliklerin eklendiği solidThinking Activate 2017.2 yayınlandı.
Activate, sistem simülasyon ve kontrol mühendislerine çok disiplinli sistemleri modelleme, analiz ve optimizasyonuna imkan tanıyan bir yazılımdır.
Model tabanlı geliştirmeden yararlanarak tasarım sürecinin başında sistem düzeyindeki sorunları tespit edebilir ve tüm tasarım gereksinimlerini başarıyla karşıladığından emin olabilirsiniz.

Yeni Özelliklerden bazıları:

Model Düzenleme & Kullanıcı Arayüzü :
– Modelica bloklarındaki parametrelerin varsayılan değerleri (gri renkte) derleyicinin kullanacağı değeri gösterecek şekilde görüntülenir. Kullanıcı tarafından girilen herhangi bir değer bu varsayılan değeri geçersiz kılacaktır.
– Yeni seçenekle bir süper bloğun içeriğini süper bloğun dışına taşıma olanağı
– Diyagramları birleştirirken blok bilgilerine daha kolay erişmek için, blok diyalog kutuları herhangi bir bloğu düzenlerken ve model simülasyonu sırasında açık kalabilir.
– Kurtarılan dosyaların yüklenmemesi için Kurtarma iletişim kutusuna yeni seçenek eklenmiştir.
– Yeni seçenek açık olan tüm modelleri kaydetmenize imkan sağlamaktadır.

Modelleme & Simülasyon :
Flux eş zamanlı simülasyon (co-simulation) bloğunda artık çoklayıcı girişleri ve çıkışları işlemek için bir seçenek bulunmaktadır.
– Çekirdek güncellemeleri, simülasyon sırasında inaktif durumları kaldırarak sayısal diferansiyel denklemler çözücüsünün optimizasyonunu mümkün kılmaktadır.
Flux – Activate arasındaki eş zamanlı simülasyon (co-simulation) için yeni bir eğitim dökümanı eklenmiştir. Eğitim modeli, sabit yüzey mıknatıslı senkron motordur. (SPM)

Bloklar & Kütüphaneler :
– Gerçek PID parametre değerlerini RunTimePID blok grafik arayüzünde (GUI) görüntüleme imkanı

Kurulum dosyasını solidThinking veya ALTAIR CONNECT sitelerinden indirebilirsiniz.

Activate eğitim videolarına YouTube kanalımızdan ve http://learn.solidthinking.com/activate-videos/ adresinden erişebilirsiniz.

Web seminer kayıtları :
Dinamik sistemlerin modellenmesi – Dr. Ramine Nikoukhah
http://web2.altairhyperworks.com/modeling-dynamical-systems-in-activate

Multidisipliner sistemlemlerin modellenmesi ve optimizasyonu – Keshav Sundaresh http://web2.altairhyperworks.com/model-based-development-activate