CFD Analizi, Isı Tranferi ve Statik Analiz – Altair SimLab

Hesaplamalı akışkanlar dinamiği ( HAD / CFD) analizini gerçekleştirmek ve sonuçları yapısal analiz için yük olarak uygulamak farklı arayüz kullanımları nedeniyle yavaş ve hataya açık olabilmektedir.

Altair SimLab 2019.1 versiyonuyla birlikte gelen entegre Altair çözücüleri ve Solutions Browser paneli sayesinde bu tip işlemleri kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Aşağıdaki modeli örnek uygulamamız olarak kabul edelim. İlk adım iki girişten farklı sıcaklıklarda giren akışkanın davranışını ve boru yüzeyine gerçekleşen transferini hesaplamak için için Hesaplamalı akışkanlar dinamiği  analizini gerçekleştirmek olacaktır.
Katı geometri üzerinden akış bölgesinin oluşturulması ve boru ve içerisindeki akış bölgesinin meshlenmesi ilk adım olacaktır. HAD analizi için tüm tanımlamalar solution browser kullanılarak gerçekleştirilecektir.

Çözümün ardından yine aynı paneli kullanarak bu kez HAD analizi sonucunda oluşan termal ve basınç bilgisini tek tuşa basarak boru yüzeyine uygulamak (map etmek)  ve yapısal analizi gerçekleştirmek son derece kolay olacaktır.


Tüm işlem adımlarını aşağıdaki eğitim videosunda bulabilirsiniz.
Altair SimLab yazılımını HyperWorks UNIT ( HWU) veya solidThinking UNIT (sTU) lisans sistemiyle kullanabilirsiniz.