Altair PollEx nedir ve öğrenciler neden bunu bilmelidir ?

Elektronik bileşenler, baskılı devre kartları (PCB) olarak bilinen bir karta elektriksel olarak bağlanır. Bu, elektronik cihazların çoğunun temel bileşenidir ve çok sayıda uygulamaya sahiptir. Günlük hayatımızda kullandığımız buzdolabı, mikrodalga, çamaşır makinesi, bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb. cihazların içinde PCB’ler bulunmaktadır. Mühendislik endüstrilerinin çoğu elektronik devrelerle uğraşır ve bu devreleri üretmek için PCB kullanılır. Ürünü geliştirmek için daha fazla elektronik ekledikçe PCB kullanım sayısı artmıştır.

Elektronik endüstrisinde başarılı bir kariyere sahip olmak isteyen elektronik ve elektrik mühendisliği mezunları, PCB tasarımını iyice anlamalıdır. Donanım tasarımı, imalat, test ve mekanik gibi diğer disiplin mühendisleri, PCB tasarımı ve PCB’lerin ve bunların Entegre Devre (IC) paketlerinin tasarım ve üretim verilerine erişmeleri, bunları gözden geçirmeleri ve analiz etmeleri gerektiğinden PCB tasarımı hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Tasarımdan üretime bir PCB, sinyal bütünlüğü, güç bütünlüğü, termal analiz gibi farklı analiz türlerine sahip birden fazla işlemden ve ardından doğrulamalardan ve üretim aşamalarından oluşur. Tüm bu analizler farklı simülasyon araçları kullanılarak yapılır ve bir PCB’nin geliştirme süresi daha uzun olabilir. Altair PollEx, tüm bu süreçlerin tek bir simülasyon yazılımı ile gerçekleştirilebildiği simülasyon aracıdır.

PollEx PCB Modeler

Altair PollEx, elektrik, elektronik ve imalat mühendisleri için ortak bir uygulama sağlarken geliştirme döngülerini önemli ölçüde azaltmak için tasarım, analiz, doğrulama ve üretimi kapsayan PCB düzeyinde bir elektronik tasarım otomasyonu (EDA) yazılım paketidir. Bu simülasyon yazılımını kullanarak, devrenin fabrikasyondan önce işlevselliğini sağlamak için test edebiliriz. Böylece süreç kolay, hızlı hale gelir ve doğru sonuçlar alır.

Altair PollEx, verileri farklı elektronik bilgisayar destekli tasarım (ECAD) ve simülasyon ortamları arasında kusursuz bir şekilde aktaran açık bir çözümdür.

– PollEx, Cadence, Mentor Graphics, Zuken ve Altium gibi farklı ECAD yazılımlarının yanı sıra ODB ++ ve IPC2581 gibi endüstriyel formatlarıdan tasarımları açabilir.

– PollEx içeri aldığı PCB tasarımlarında , üretilebilirlik için tasarım (DFM), montaj için tasarım (DFA) ve elektrik mühendisliği için tasarım (DFE) ile birlikte analizleri de (SI ve termal) desteklemektedir. DFM, DFA ve DFE, tasarımın başlarında hataları tespit etmek için güçlü kural tabanlı kontrol araçlarıdır.

PCB Modeler tasarım incelemesi, sorgulama, arama, ölçüm, net 3D, net topoloji, veri çıkarma ve tasarımın belirli alanlarını kaydetme ve güvenli bir şekilde paylaşma özelliklerine sahiptir. Diğer bir önemli özellik PCB tasarımları, şemaları ve parça listesi (BOM) verileri arasındaki otomatik karşılaştırmadır.

PollEx PCB Verification, tasarımların kalitesini üretim, montaj ve elektrik mühendisliği açısından kontrol eder.

PollEx PCB Solvers, sinyal bütünlüğü ve kart düzeyinde termal analiz sağlar.

Altair PollEx termal analiz

– Tüm analizler, Unified Part kütüphanelerinden (UPF’ler) elde edilen parçaların özellikleriyle yerleşik bir malzeme kütüphanesi tarafından desteklenir.

Birçok mühendislik ekibi, PCB tasarım performansı, kalite gereksinimleri ve üretim maliyetini düşürme gibi zorlukların etkin bir şekilde üstesinden gelmek için Altair PollEx yazılımını kullanmaktadır. Altair Pollex PCB yazılım paketi, Samsung, Intel, LG ve Sony gibi önde gelen kuruluşlarca kullanılmaktadır.