Eksenler boyunca çoğaltma işlemi – Altair Inspire Studio

Altair Inspire Studio içerisinde yer alan Replicate on Axes komutuyla,  kaynak nesneyi tek veya üç eksen boyunca çoğaltabilirsiniz.

Kutu benzeri bir dizi oluşturmak için nesneyi x, y ve z eksenleri boyunca çoğaltabilirsiniz. Bir öncekine göre çoğaltılmış her nesneye artımlı dönüşümler de uygulayabilirsiniz.

Komuta iki farklı yöntemle erişebilirsiniz.

a-) Modify menüsünde Replicate on Axes ikonuna tıklayarak

b-) Alt+ fare sağ tuş ile açılan kuşak menüsünde komut ikonuna tıklayarak

Altair Inspire Studio, komutlara erişim kısayolu, kuşak menüsü

Açılan panelde ilk olarak çoğaltılacak nesne seçimi gerçekleştirilir. Ardından hangi eksende nesne çoğaltılacaksa ilgili eksene rakam girilir. (İpucu : Rakam üzerine fare ile tıklayıp orta tuşu (scroll) ileri geri hareket ettirerek sayıyı azaltıp artırabilirsiniz. )

Control panelinde yer alan Rotational Step ve Translational Step bölümlerine klavyeden değer girerek veya ekranda beliren  Phi Angle ve Free Angle simgelerini fare ile kullanarak nesne çoğaltmasında açı değişiklikleri yapabilirsiniz.

replicate komutu kontrol paneli - Inspire Studio

Üniversite öğrencileri entegre render içeren endüstriyel tasarım yazılımı Altair Inspire Studio’yu ücretsiz indirebilirler. Yazılım lisansı bir yıl süreyle geçerlidir ( her yıl yeni versiyon yayınlanmaktadır) ve özellik kısıtlaması bulunmamaktadır.