Altair EDEM simülasyon süresini kısaltmak

Müşterilerimiz ekipman tasarlamak ve sorunları çözmek için Altair EDEM’i kullanıyor. Simülasyon sonuçlarını en kısa sürede istiyorlar.
Bu, sonuçların alınması için geçen sürenin, herhangi bir simülasyonu çalıştırmanın fizibilitesini belirlemede en önemli faktör olduğu anlamına gelir.

Harcanan sürenin kısaltılması, daha hızlı çözücü hızı veya daha hızlı işlemciler (CPU) anlamına gelmez (elbette bu şeyler yardımcı olur). Projelerimizi planlar ve uygun varsayımları yaparsak, gerekli zaman dilimi içinde cevaplar alabiliriz.

Altair EDEM kum saati tanecik simülasyonu

Bir madendeki her toz tanesini modelleyebilir miyiz? Hayır. Modeli birkaç metrekarelik malzemeye indirgeyebilir miyiz, cevher tozlarını modelleme zorunluluğunu ortadan kaldırmak için uygun şekilde kalibre edebilir miyiz ve tasarımlarımızı bir dizi çalışma koşuluyla kontrol edebilir miyiz? EVET.

Altair EDEM maden cevheri kepçe tasarım analizi
Gerçek şu ki, tüm toz ve cezaları modelleyemiyoruz, ancak uygun bir malzeme modeli ile farklı tasarımlar analiz edilebilir. Sağdaki görsele göre malzeme modeli, aşırı karmaşık olmasına gerek kalmadan tasarım sorularını yanıtlamaya uygundur. (Görüntü VR Steel izniyle sağlanmıştır )

Çoğu zaman, tamamlanması mümkün olmayan bir süre alacak simülasyon kurulumları görürüz, bazı ilk zaman planlamaları, çalıştırma sürelerinin makul beklentiler dahilinde olmasını ve proje son tarihlerine ulaşılmasını sağlayabilir.

Simülasyonumuzun 1 saat mi, 1 gün mü yoksa 1 hafta mı süreceğini nasıl bileceğiz? Çalışma süresini etkileyen faktörler şunlardır:

1-) Zaman adımı (genellikle Rayleigh Time Step) öncelikle aşağıdakilerden etkilenir.

Parçacık boyutu
Parçacık yoğunluğu
Parçacık kayma modülü

Zaman adımı veya hesaplama döngüsü, simülasyon / malzeme modeli başına sabit bir değerdir. Her parçacığa etki eden kuvvetler her döngü için hesaplanır. Zaman adımının boyutu, kararlılığı sağlamak için yeterince küçük, ancak sonuçları makul bir sürede elde edebilmek için yeterince büyük olması gerektiğinden kritiktir.

2-) İşlemcinizin bir zaman adımını hesaplaması için geçen süre. Etkileyen faktörler:

Partikül Sayısı
Bilgisayar donanımı
Lisans (Sahip olduğunuz Altair UNIT sayısına bağlı olarak kullanabilecek çekirdek sayısı / GPU adedi)

Çalışmamızı planlama ve simülasyon çalışma süresini tahmin etme yeteneği, herhangi bir DEM simülasyon projesinde çok önemli bir adımdır. Bu konuda yardımcı olacak öngörü tablosunu bizden talep edebilirsiniz.