Altair EDEM CUDA Hassasiyet Modları

Altair EDEM CUDA GPU çözücü hassasiyet modları ile simülasyonunuzu hızlandırabilirsiniz. Tüm EDEM parçacık şekilleri (küre, çoklu küre, polihedral ve sfero silindirik) desteklenmektedir.

GPU CUDA çözücüsü, simülasyon sonuçlarını etkileyen simülasyon değişkenlerini temsil etmek için kullanılan kayan noktalı sayıların kesinliğini seçme seçeneğine sahiptir. 3 seçenek mevcuttur:

  • Çift Hassasiyet
  • Hibrit Hassasiyet
  • Tek Hassasiyet

Altair EDEM hassasiyet modları ilk olarak EDEM 2021.2 versiyonunda duyuruldu, ancak en güncel EDEM 2022.0 versiyonuyla birlikte Nvidia Grafik kartlarınızı kullanarak çoklu küre, polihedral veya sfero silindirik parçacık simülasyonlarını çalıştırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Altair ONE sitesinden en güncel EDEM sürümünü yüklemek ve EDEM’de bulunan GPU cihaz testini çalıştırarak Nvidia kartınızın uyumluluğunu test etmektir.

Hassas modlar arasındaki temel fark nedir?

  • Çift hassasiyet, en düşük çözücü hızıyla en yüksek sayısal doğruluğa sahiptir.
  • Tek hassasiyet, tüm uygulamalar için uygun olmayan en düşük sayısal doğrulukla en yüksek çözücü hızına sahiptir.
  • Hibrit hassasiyet, sayısal doğruluk ve hız arasında iyi bir denge sağlayan tek ve çift hassasiyetin bir kombinasyonunu kullanır.

Hibrit hassasiyet, yalnızca daha hızlı simülasyonlar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bellek kullanımını da azaltır. Bu, yüksek bellek gerekecek milyonlarca parçacık içeren büyük ölçekli simülasyonları çalıştırırken bir avantajdır.

Sonuç olarak hibrit hassasiyet, hız ve doğruluk arasında en iyi dengeyi sağlar. GPU CUDA hassasiyet modları ve bunların ne zaman kullanılacağı ile ilgileniyorsanız, ücretsiz EDEM eLearning GPU CUDA’ya Giriş – Ders 15’e bakın.