Altair PollEx 2021 Yeni Özellikler

Elektrik, elektronik ve üretim mühendisleri için piyasadaki en kapsamlı ve entegre PCB tasarım görüntüleme, analiz ve doğrulama yazılımı Altair PollEx 2021 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler:

Katman (layer) özellikleri dışarı aktarma

Altair PollEx PCB, Artworks ve Physical katmanların görüntülerini dışa aktarmayı desteklemektedir. Desteklenen formatlar *.JPG ve *.BMP dir. Bu özellik PollEx PCB’de File – Export To – Image menüsünden kullanılabilir.

Altair PollEX PCB katmanların resim olarak export edilmesi
PollEx PCB Modeler’dan resim export edilmesi

LPDDR4 Analiz Özelliği

LPDDR4’ü analiz etmek için Altair PoolEx SI‘de Automatic DDR Bus Analysis bölümüne bir fonksiyon eklenmiştir.

LPDDR4 zamanlama tablosu

Mevcut DDR teknolojisinde, zamanlama verileri ve adres veriyolları için ölçüm referansı olan Vref gerilimi sabit bir değer olarak kullanılmış, ancak LPDDR4’teki Vref gerilimi eğitim süreci ile IC içinde üretilmiştir. Extract Vref_DQ using analysis result seçeneği kullanılırsa, Vref değeri JEDEC tarafından belirtilen şekilde aranır. IC’lerin tüm veri / adres busları için yapılan analizler sonucunda, gözün en geniş açık olduğu gerilim seviyesi elde edilir ve Vref değeri orta değerleri ile belirlenir. Use user defined value seçeneği kullanılırsa, kullanıcı gerekli Vref değerini ayarlayabilir.

Altair PollEx SI Vref ayarları
Data (Vref_DQ) ve Address (Vref_CA) veriyolu için LPDDR4 Vref ayar yöntemi

HyperSpice değişikliği

Altair PollEx SI‘nın Spice motoru, kullanıcı arayüzü aynı kalmakla birlikte HyperSPICE ile değiştirilmiştir.

Altair PollEx SI spice parametresi
HyperSPICE için varsayılan Spice kontrol parametresi

Empedans haritasına eklenen özellikler

Altair PollEx DFE+ ‘nın empedans kontrolü öğesinin sonucunda empedans haritasını (Impedance Map) görüntülemek için bir işlev eklenmişytir. Sonuç tablosundaki “Empedans Haritası” butonuna tıklanarak empedans kontrolü yapıldıktan sonra, “Empedans Haritası” iletişim kutusu görüntülenir. Bu menüyü kullanarak, kullanıcı BUS’ın tüm yolunda empedans uyuşmazlığı alanını kolayca bulabilir.

Altair PollEx DFE empedans haritası
Tek uçlu sinyal için empedans haritası

Crosstalk Coupling tablo eşleme özelliği

Altair PollEx DFE+ yazılımına “Crosstalk Noise” kontrol öğesinin sonucundaki “Backward Crosstalk Coefficient(kb) Coupling Map” nı görüntülemek için bir fonksiyon eklenmiştir. Sonuç tablosundaki “Coupling Map” butonuna tıklanarak “Crosstalk Noise” kontrolünü yaptıktan sonra, “Coupling Map” iletişim kutusu görüntülenir. Bu menüyü kullanarak, kullanıcı “parazit” nin tüm BUS’un tam yolunda savunmasız olduğu alanları kolayca bulabilir.

PCB kartı parazit
Parazit katsayı haritası iletişim kutusu

Altair 2021 lisans sahipleri kurulum dosyasını Altair CONNECT sitesinden indirebilirler.

Altair PollEx Eğitimi Videoları