Altair SimSolid 2021 Yeni Özellikler

Altair SimSolid, mesh oluşturmaya gerek kalmadan doğrudan orijinal CAD geometrisini kullanarak dakikalar içinde çözüm gerçekleştirmeye olanak sağlayan yeni bir teknolojiye dayanan yapısal analiz yazılımıdır. Örneğin 1000 parçadan oluşan montajları masaüstü bir bilgisayarda kolayca çözebilirsiniz.

Altair SimSolid halihazırda bir dizi çözümü (doğrusal, doğrusal olmayan, termal ve dinamik) desteklemekte ve tasarım hızında çalışırken büyük montajlar hakkında karar verilebilir geri bildirim almayı sağlayan yüksek kaliteli bağlantılardan oluşan bir kütüphaneye sahiptir.

2021 versiyonuyla birlikte Altair SimSolid çözüm yeteneklerini daha da genişletiyor.

Yeni versiyonda öne çıkan bazı yeni özellikler ;

Yorulma Analizi

Altair SimSolid artık S-N (gerilim – ömür) yanında E-N (gerinim – ömür) yöntemlerini kullanarak hem tek eksenli hem de çok eksenli yorulma değerlendirmesini desteklemektedir. Gerilim ömrü yöntemi, yapıdaki gerilim seviyeleri elastik aralıkta olduğunda yorgunluk performansını tahmin etmek için iyi çalışır. Bu tür çevrimli yükleme koşulları altında, yapılar çok sayıda yükleme döngüsüne dayanabilir ve dolayısıyla yüksek çevrimli yorulma olarak da bilinir. Çevrimli gerinimler plastik gerinim aralığına uzandığında, yorulma dayanıklılığı tipik olarak azalır ve bu, düşük çevrimli yorulma ile karakterize edilir.

SimSolid yorulma analizi paneli
SimSolid 2021 yorulma analizi seçenekleri

Halihazırda desteklenen hem çekme hem de kayma çatlak büyümesi için bir dizi ortalama gerilim düzeltmesi vardır. Ortalama gerilim düzeltmeleri, sıfır olmayan ortalama gerilimlerin etkisini hesaba katar.

Altair SimSolid, sadece hardpoint’lerin içe aktarılmasıyla birkaç statik yük durumunun oluşturulabildiği ve görev döngüsünün içe aktarılmasıyla yorulma analizinin gerçekleştirilebildiği benzersiz bir 2 adımlı yorulma değerlendirmesini destekler. SimSolid, yalnızca iki dosya ve iki mouse tıklamasıyla yorulma değerlendirmesini mümkün kılar, aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Gerilme Doğrusallaştırma (Stress Linearization)

Elastik gerilme alanı, doğrusal statik analizde kalınlık yoluyla eşdeğer membran, bükülme ve tepe gerilimine ayrıştırılabilir. Doğrusallaştırılmış yerel gerilim için başarısızlık kriterleri de tanımlanabilir.

Doğrusallaştırılmış gerilim fonksiyonuna analiz bölümündeki “Pick info” sekmesinden erişebilirsiniz.
Yüzeye normal gerilim doğrusallaştırılmış segmentler çizebilir veya segmentin uç noktalarını seçerek bunları tanımlayabilirsiniz.

Altair SimSolid Gerilme Doğrusallaştırma
Gerilme Doğrusallaştırma (Stress Linearization)

Ortotropik Malzeme

Ortotropik malzemeler artık desteklenmektedir. Bu malzemelerin malzeme özellikleri, karşılıklı olarak ortogonal eksenler boyunca farklılık gösterir. Ortotropik malzeme tipini seçerek bunları malzeme veri tabanına ekleyebilirsiniz.

Altair SimSolid ortotropik malzeme tanımlama
Altair SimSolid Malzeme Kütüphanesi

Proje ağacındaki “Assembly” bölümünde seçilen bir parça için bağlam menüsünde ortotropik malzeme oryantasyonunu tanımlayabilirsiniz.

Altair SimSolid işlevlerini bir JavaScript dosyası kullanarak yürütme

Altair SimSolid‘i artık bir JavaScript dosyası kullanarak toplu (batch) modda çalıştırabilirsiniz. Bu modla, komut satırı argümanları aracılığıyla bir JavaScript dosyası çalıştırarak çeşitli işlemleri çalıştırabilirsiniz. JavaScript dosyası ayrıca komut satırı argümanları kullanılarak parametreleştirilebilir ve çalıştırılabilir. Temas tabanlı bağlantılarla modal analiz şu anda desteklenmekte, sınır koşullarının uygulanması şu anda desteklenmemektedir.

Bir freze tezgahının tasarımını iyileştirmek için , SimSolid ile bu yeni iş akışını kullanarak gerçekleştirilen tasarım keşif çalışmalarını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Altair SimSolid batch mod freze tezgah tasarımı analizi

Kendi içinde kesişimler veya anormal kalınlık içeren ince levhaların otomatik onarımı

Altair SimSolid, geometriyi çok yönlü bir hacim olarak getirir ve bu gösterim bazen, küçük kalınlığa sahip son derece karmaşık sac metaller için kendi içinde penetrasyon gibi sorunlara neden olabilir. 2021 versiyonuyla birlikte SimSolid herhangi bir kendi içinde kesişimi ortadan kaldırmak için bu tür bir levhayı analiz edebilir ve onarabilir. Ek olarak SimSolid, parça geometrisi boyunca tek tip kalınlığı korumak için anormal kalınlığa, yani nominal kalınlıktan farklı kalınlığa sahip levhaları da onarabilir. Bu özelliğe Assembly > Geometry defects üzerindeki Find part self intersections sekmesinden erişilebilir

SimSolid, kırmızıda kendi içinde kesişmeleri olan levhaları ve turuncuda nominal kalınlığı farklı olan levhaları gösterir. Levhaları onarma işlemi yinelemelidir, levhaları onarmak ve tüm kusurların doğru şekilde onarıldığını onaylamak için yeniden çalıştırmak isteyebilirsiniz. İstediğiniz efektleri elde edene kadar yeniden çalıştırın. Proje Ağacı’nda vurgulanan bölümleri de gözden geçirebilirsiniz.

Altair SimSolid sac parca tamiri

Güncellenen CAD içe aktarma formatları

Desteklenen CAD formatları listesi aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde güncellenmiştir.

SimSolid 2021 desteklenen CAD formatları
SimSolid 2021 desteklenen CAD formatları

Altair 2021 lisans sahipleri yazılımı Altair CONNECT sitesinden indirebilir, lisans sahibi olmayanlar Altair Marketplace sitesinden süre kısıtlamalı vesiyonu indirerek deneyebilirler.

Ücretsiz e-kitap (298 sayfa) : Altair SimSolid ile Simülasyon Devrimi