Altair Feko 2022 Yeni Özellikler

Altair yüksek frekans elektromanyetik simülasyon çözümlerinin 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler ve geliştirmeler:

Altair Feko, çok çeşitli elektromanyetik radyasyon ve saçılma problemlerinin analizi için tasarlanmış güçlü ve kapsamlı bir 3D simülasyon yazılımıdır. Uygulamalar arasında anten tasarımı, anten yerleşimi, mikroşerit antenler ve devreler, dielektrik ortam, saçılma analizi, kablo demeti modellemesi dahil elektromanyetik uyumluluk çalışmaları ve daha fazlası yer almaktadır.

Altair WinProp, kablosuz yayılma ve radyo ağı planlaması alanındaki en eksiksiz araç paketidir. Uydudan karaya, kırsaldan kentsel ve iç mekan radyo bağlantılarına kadar değişen uygulamalarla, WinProp’un yenilikçi dalga yayılma modelleri, doğruluğu kısa hesaplama süreleriyle birleştirir.

Altair newFASANT, FSS dahil karmaşık radomlar, reflektörlerin ve ultra uyumlu reflektör antenlerinin otomatik tasarımı, Doppler etkilerinin analizi, otomotiv veya kompleks dahil ultrason sistemleri gibi özel uygulamalar için uyarlanmış özel tasarım araçları da dahil olmak üzere genel 3D EM alan hesaplamaları için Altair’in yüksek frekanslı elektromanyetik yazılım aracını (Altair Feko) tamamlar.

Altair Feko Yeni Özellikler

Altair Feko çözücülerinin esnekliği, modelin bazı parçalarını çözmek için çok yönlü UTD’nin kullanıldığı ve diğer parçaların MoM ile çözüldüğü hibrit simülasyonları destekleyecek şekilde genişletilmiştir. Hem tam bağlı hem de bağlantısız simülasyonlar desteklenir, ancak MoM bölgesindeki dielektrikler henüz desteklenmemektedir. Alıcı antenler de (uzak alan, yakın alan veya küresel modlar kullanılarak tanımlanır) simülasyona dahil edilebilir. Çok yönlü UTD’ye ek optik efektlerin yanı sıra daha yüksek dereceli efektler eklenerek birçok durumda daha doğru simülasyonlar elde edilir.

MoM ile birleştirilmiş çok yönlü UTD, farklı frekanslarda bir konvoy oluşturmuş kamyondaki dikiz aynasına monte iletişim antenleri için alan dağılımlarını ve anten bağlantısını analiz etmek için kullanılır. Çoklu etkileşimler ve daha yüksek dereceli etkilerin dahil edilmesi, belirli anten kombinasyonları arasındaki eşleşmenin daha doğru hesaplanmasına neden olur.

MLFMM çözümündeki paylaşılan bellek uygulamasındaki geliştirmeler ve düşük seviyeli MPI optimizasyonları, yüksek düzeyde dağıtılmış simülasyonlar (birden çok düğüm arasında) için geliştirilmiş paralel verimlilik (hem çalışma zamanı hem de bellek) ile sonuçlanır.

Dağıtılmış MLFMM kullanan bir trafik çarpışma önleme sistemi (TCAS) anteninin kurulu performansının simülasyonu, Feko 2022 ile Feko 2021 karşılaştırıldığında paralel verimlilikteki geliştirmeyi göstermektedir.

Mesh kütüphanesi en son sürüme yükseltildi. Geliştirmeler, kablo kesitlerinin daha sağlam bir şekilde birleştirilmesini içerir.

Altair WinProp Yeni Özellikler

Nesnelerin herhangi bir 3D eksen etrafında hareketi veya dönüşü nedeniyle Doppler kaymasının hesaplaması eklenmiştir.

Bir rüzgar türbininin kanatlarının dönmesi nedeniyle Doppler kaymasının hesaplanması.

SBR (Shooting Bouncing Rays) çözücüyü kullanan çözümlerin daha yüksek doğruluğu, standart ışın izlemeden yol doğrulaması kullanan hibrit bir ışın izleme yaklaşımı kullanılarak elde edilir.

Radyo kapsama sonuçlarını 3D görünümde görüntülerken, verici anten desenleri görüntülenebilir – sonuçların daha kolay görsel olarak doğrulanması ve yorumlanması sağlanır.

API, 5G ışın desenlerinin oluşturulmasını ve FM-CW sonrası işlemenin otomasyonunu destekleyecek şekilde genişletildi.

Örneklere 802.11af ve 802.11ax standartlarının yanı sıra birkaç 5G bandını kapsayacak şekilde yeni hava arayüzü dosyaları eklendi.

Altair newFASANT Yeni Özellikler

Altair newFASANT’ta frekans seçici yüzey (FSS) yapılarına sahip daha karmaşık ve gerçekçi çok katmanlı radomlar için doğru ve hızlı simülasyon sonuçları elde etmek için yeni bir iş akışı eklendi.
Radom ve FSS ilk önce yansıma / iletim açısından karakterize edilir ve daha sonra tam radom analizini yapılandırırken ilgili yüzeye bir malzeme olarak uygulanır.

Radom ve FSS’nin malzeme olarak ön karakterizasyonuna dayanan FSS performansına sahip çok katmanlı radomların doğru ve hızlı karakterizasyonu için yeni iş akışı.

*.efe / *.hfe formatında bir Kartezyen sınırında Altair Feko çözücüler kullanılarak hesaplanan yakın alanlar artık bir simülasyon kaynağı olarak içe aktarılabilir.

Altair Feko 2022 kurulum dosyasını Altair ONE Marketplace adresinden indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.