Altair® Flux® 2022.1 Yeni Özellikler

2D ve 3D alçak frekans elektromanyetik, elektrik ve termal analizler için kullanılan Altair® Flux® 2022.1 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Altair® SimLab® arayüzünde Altair® Flux® çözümlerinin geliştirilmesine devam ediliyor

Altair® Flux® artık çoklu fizik çalışmaları için çok güçlü ve kullanımı kolay bir ortam olan Altair® SimLab® üzerinden çalıştırılabilir. Bu, 2D manyetostatik ve geçici modellemenin yanı sıra 3D elektrostatik ve manyetostatik modelleme için de kullanılabilir. Bu yeni arayüze, demanyetizasyon etkilerinin ve ayrıca demir kayıplarının hesaplanmasına olanak tanıyan yeni yetenekler eklenmiştir. Ve tüm kayıplar artık termal analiz için kaynak olarak kullanılmak üzere h3d formatında dışa aktarılabilir. eMotorların NVH analizi için de büyük iyileştirmeler eklenmiştir. eMotor çoklu fizik çalışmaları için SimLab yeteneklerini keşfetmeniz için çeşitli eğitim örnekleri ve videoları bulunmaktadır.

Dağıtılmış işlem ile daha hızlı çözümler

Dağıtılmış hesaplama, Altair® Flux® ile parametrik çalışmaların hızlandırılmasını sağlar. Demir kaybı hesaplamaları söz konusu olduğunda, daha hızlı hesaplama süreleriyle karşılaşacaksınız. Dağıtım, yeni bir Dağıtım Yöneticisi ile artık Linux’ta da doğrudan kullanılabilir ve kullanımı kolaydır.

Verimlilik haritalarının üretimi için FeMT kullanırken, tüm hesaplamaları Altair® PBS Works™ kullanarak bir kümeye gönderebilir ve kümelerin bilgi işlem gücüne erişebilirsiniz.

Bir Linux makinesinde dağıtılmış parametrik hesaplama kullanarak hesaplamanın hızlandırılması

Serbest Hareket

Karmaşık bir hareketi simüle etmek mi istiyorsunuz? Transient’te mevcut olan yeni 6 DoF hareket özelliğini kullanarak bunu yapabilirsiniz.

Konum ve açı parametrelerini tablo değerlerini kullanarak doğrudan yönlendirebilir veya Altair® Activate® ile bir ortak simülasyon kullanarak kontrol edebilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi için, dinamik eksantrikliklerin etkisini değerlendirmek için nasıl kullanılabileceğini gösteren bu makaleyi [Flux®’ta Rotor Eksantriklik modellemesi] inceleyebilirsiniz.

  • Paralel hesaplama ve daha az bellek gereksinimi sayesinde daha hızlı çözüm sağlayan yeni PEEC çözücü.
  • FeMT’de özellikle sınırlara yakın verimlilik haritalarının doğruluğu artırıldı.
  • Java sürümünün Java 11’e güncellenmesi.
  • log4j güvenlik açığının kaldırılması (log4j 2.17.1’e güncelleme)

Tüm yeni özellik ve geliştirmeleri Altair Flux 2022.1 versiyon notunda bulabilirsiniz.

Altair Flux 2022.1 versiyonunu, Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularını iletişim formunu kullanarak bize iletebilirsiniz.