Altair Monarch ile gelişmiş CAE veri çıkarma

Önceki bir yazımızda, Altair OptiStruct yapısal optimizasyon çözümü sonucunda oluşturulan *out dosyası gibi basit bir çıktı dosyasından basit verileri toplamak için Altair Monarch‘ın kullanılması gösterilmişti. Bu durumda, ilgilenilen veri tek bir satırda yer alıyordu ve metin eşleştirme yoluyla tanımlanabiliyordu. Diğer birçok durumda, ilgili veriler birden fazla satıra yayılmıştır ve daha gelişmiş bir kalıbı (pattern) eşleştirme gereklidir. Endişelenmeyin; Altair® Monarch® yapılandırılmış veri toplamak için gereken tüm yazılım özelliklerine sahiptir.

Gelişmiş CAE Veri Çıkarma

Bu yazıda örnek olarak, aynı Altair OptiStruct optimizasyon çözümünden elde edilen başka bir dosya çıktısından veri toplama adımlarını göstereceğiz: optimizasyondan elde edilen temel performans göstergelerini içeren *kpi dosyası. Bu örnekte amaç, yapısal modeldeki her bir property grubundaki maksimum gerilme hakkında bilgi toplamaktır. Elbette gerçek maksimum von Mises gerilmesinin toplanması gerekir ve maksimum değerin oluştuğu sonlu elemanın kimliği de toplanmalıdır. Son olarak, bu değerlerin hem her bir property grubu hem de optimizasyon iterasyonu için kaydedilmesi gerekmektedir. Başlamak için, daha önce kullanılana benzer bir süreç uygulayacağız: (1) yakalama tanımına bir “detail” ekleyin; (2) örnek satırı seçin; (3) örnek kayıttaki property grubunu (PID), eleman kimliğini (EID) ve gerilimi (VON) tanımlayın; ve (4) istenmeyen satırların atlandığından emin olmak için yakalamaya sayısal bir kalıp eşleşmesi ekleyin. Adımlar aşağıdaki ekran görüntüsünde belirtilmiştir.

Altair Monarch

Buraya kadar her şey iyi görünüyor ve arayüzün alt kısmında gösterilen sütunlar yakalamanın anlamlı veriler topladığını gösteriyor. Bununla birlikte, daha yakından incelendiğinde, yakalama kalıbı aynı zamanda dosyada bulunan yer değiştirmeler için veri kayıtlarıyla da eşleşmektedir. Başka bir sayısal kalıp eşleşmesi ekleyerek (5) eşleşmeleri daraltmak kolaydır – bu kez satırın o konumda boşluk içermemesini zorunlu kılmak için.

Bu düzeltme ile, bir sonraki gereksinim her kayıtla ilişkili yineleme numarasını toplamaktır. Adımlar şunlardır: (6) şablona bir “Append” eklemek, (7) alanı örneklemek ve seçmek için yineleme bilgilerini içeren satırı eklemek ve (8) yakalamaya bir değişmez dize metin kalıbı eklemek.

Arayüzün alt kısmında yeni eklenen mavi vurgulu çıkarılmış veri sütunundan da anlaşılacağı üzere, uygun yineleme verileri her bir kayda eklenmiş ve görevimiz tamamlanmıştır.

Bu örnek, Altair® Monarch®‘ın veri toplama işlevinin keyfi olarak yapılandırılmış metin verilerinden oluşan dosyalara uygulanabilecek kadar esnek olduğunu göstermektedir. Bu örnekte ve önceki yazıda toplanan veriler daha büyük bir tabloda birleştirilebilir, ancak bu başka bir yazının konusu olacaktır.

Altair Monarch veya diğer veri analitiği ve yapay zeka çözümlerimiz hakkında sorularınız için iletişim formunun kullanabilirsiniz.

Altair Monarch yazılımını ücretsiz indirin ve deneyin !