Altair Inspire’da Design Explorer Kullanımı

Daha önce sadece Altair HyperWorks‘te mevcut olan Design Explorer iş akışı 2022 versiyonuyla birlikte Altair Inspire‘a eklenmişti.

Peki mühendisler ve ürün tasarımcıları bu teknolojiyi nasıl kullanabilir ve bundan nasıl faydalanabilir? Altair, yazılım ve araçlarının birçok yerine makine öğrenimi tabanlı araçlar eklemek için çalışıyor. Bununla birlikte, Design Explorer, kullanıcıların modelleme ve görselleştirme ortamına sorunsuz bir şekilde entegre olan sezgisel, kullanımı kolay iş akışı nedeniyle bu araçlar için ideal bir ortamdır. Altair Inspire içindeki Design Explorer’a hızlıca bir göz atalım.

Design Explorer

Design Explorer, keşiflerin (Deney Tasarımları (DOE) ve optimizasyonlar) oluşturulması, yönetilmesi, değerlendirilmesi ve yorumlanması için baştan sona bir iş akışı sunar. Altair Inspire‘a sorunsuz entegrasyonu ve grafik odaklı özellikleri sayesinde, tipik tasarım keşif araçlarına göre öğrenmesi son derece kolaydır.

Altair Inspire’daki Ek Avantajlar

Keşiflerin ayarlanmasındaki ana görevlerden biri, tasarım değişkenlerinin veya modelin bir tasarımda – önceden tanımlanmış toleranslar dahilinde – değişebilecek yönlerinin tanımlanmasıdır. Altair Inspire, kullanıcıların CAD’lerini parametrelendirmelerine olanak tanır ve bu parametrelendirme, keşiflerde doğrudan tasarım değişkenleri olarak kullanılabilir. Kullanıcının istenen değişkenlerin yanındaki kutuyu işaretlemekten başka yapması gereken hiçbir şey yoktur.

Doğrudan çalışma alanıdaki model üzerinde seçim yaparak yanıtlar (response) ve hedefler oluşturmak da benzer şekilde kolaydır.

Altair SimSolid‘in hızından yararlanarak (Altair OptiStruct da desteklenmektedir), kullanıcılar büyük çözümleri bile çok verimli bir ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler. Design Explorer, kullanıcıların keşiflerinden içgörü kazanmalarına yardımcı olmak için bir dizi işlem sonrası ve yorumlayıcı araç sağlar.

Design Explorer halihazırda, hangi değişkenlerin yanıtları en çok etkilediğini gösteren doğrusal etki grafikleri ve kullanıcıların tasarım değişkenlerindeki değişikliklerin yanıt değerlerini nasıl değiştireceğini gerçek zamanlı olarak görebildiği değiş tokuşlar gibi bazı yapay zeka ve analitik araçları içermektedir.

Altair Inspire 2022.1 denemek için Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz