Altair Radioss 2022.3 Yeni Özellikler

Doğrudan LS-DYNA çözüm dosyasını (input deck) okuma ve çözüme başlatma yeteneği de dahil olmak üzere kullanıcı deneyimini, kararlılığı ve performansı geliştirmeye sürekli odaklanan Altair Radioss, 2022.3 versiyonuyla birlikte kullanıcı topluluğunu genişletiyor ve otomotiv, havacılık ve demiryollarında çarpışma ve güvenlik, elektronik ve tüketim malları endüstrisinde düşme testlerinin yanı sıra savunma ve sivil uygulamalar için şoklar ve katı-akışkan etkileşimi için en son simülasyonu benimsemenin önündeki giriş engelini azaltıyor.

Bu çözücüyü daha da erişilebilir kılmak ve inovasyon hızını artırmak için, 8 Eylül 2022’den bu yana Radioss, OpenRadioss™ adı altında ticari ve açık kaynaklı bir lisans olarak mevcuttur.

OpenRadioss topluluğu tarafından geliştirilen yeni özellik Altair Radioss’un yeteneklerini genişletiyor.

Altair Radioss 2022.3 versiyonunda, OpenRadioss’un lansmanından bu yana topluluktan gelen ilk önemli gelişmeyi tanıtmak istiyoruz.

/FAIL/SYAZWAN, doğrusal hasar birikimine sahip bir kırılma yüzeyine dayanan basitleştirilmiş bir failure kriteri sağlar. Ayrıca, çarpışma simülasyonunda şekillendirme etkisini almak için yararlı bir özellik olan doğrusal gerinim yolu varsayımlarına sahip gerinim geçmişlerini kullanarak hasar değerinin başlatılmasını sağlar.

İlk olarak yazarı Mohd Syazwan Abdul Samad PhD tarafından OpenRadioss açık kaynak kodunda ücretsiz olarak https://github.com/OpenRadioss adresinde uygulanmıştır.

Daha sonra, Radioss 2022.3’ün ticari versiyonuna entegre edilmiş, performansı ve kullanım kolaylığı artırılmış, üretim çalışmaları için sağlam bir seçenek haline getirmek için gelişmiş doğrulama yapılmıştır.

Ticari ve açık kaynaklı sürüm arasındaki sinerjinin harika bir örneği!

Radioss ile gelişmiş hasar ve failure modellemesi

Gerçekten de hasarın doğru modellenmesi kilit bir konudur. Radioss, yüksek mukavemetli çelik gibi sünek malzemelere uygulanabilen Non Local Hasar Yöntemi ve her ikisi de daha önce tanıtılan ve Radioss 2022.3 versiyonunda ve araştırmaların geliştirilmeye devam ettiği OpenRadioss’ta bulunan ön cam için son teknoloji bir cam kırılma modeli olan /FAIL/ALTER gibi gelişmiş özelliklerle rekabette liderdir.

Buna ek olarak, bu 2022.3 versiyonu, /FAIL/INIEVO adında, hasarın gerilme hesaplaması üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı bir başlatma aşamasına ve bir gerilme yumuşamasının oluşturulabileceği bir hasar evrim aşamasına bölünmüş iki aşamalı bir failure yaklaşımına izin veren, kullanımı kolay başka bir failure modeli getirmektedir.

Altair Radioss 2022.3 versiyonu hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen versiyon notlarına bakın.

OpenRadioss Topluluğu ile Tanışmak Fırsatı

OpenRadioss Topluluğu, Dr.-Ing Thilo Roeth ve ekibi tarafından 27 Haziran 2023 tarihinde 2023 Kullanıcı Günü için SkyCab‘in doğum yeri olan Almanya’daki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi FH Aachen’a davet edilmekten büyük heyecan duymaktadır.

Bu ilgili ve hızla büyüyen topluluk hakkında daha fazla bilgi edinmek, akademi ve endüstriden üyeler, mühendisler ve araştırmacılarla tanışmak için, explicit dinamik simülasyonlarıyla ilgilenen herkesi bu bir günlük yüz yüze konferansa katılmaya davet ediyoruz. Kayıt olmak için lütfen bu bağlantıyı kullanın!

Altair Radioss 2022.3 versiyonunu Altair ONE Marketplace‘den indirerek deneyebilir, ücretsiz OpenRadioss kurulumunu ise ( windows ve linux) https://www.openradioss.org/ adresinde bulabilirsiniz.