Parça Sınıflandırma Araçları – Altair HyperWorks

Sonlu eleman analizlerinde en fazla zaman alan adım geometri sadeleştirme ve mesh atma işlemidir. Bu model oluşturma işinin, hataya açık ve çoğu zaman sıkıcı olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

2021.2 versiyonuyla sunulan Altair’in shapeAI teknolojisi, montajlar içindeki parçaları gruplandırarak veya tanımlayarak model hazırlama sürecinde önemli zaman kazandırmaktadır.

Altair HyperWorks 2022.3‘te buna ek olarak makine öğrenimi tabanlı parça Sınıflandırma iş akışları eklenmiştir.

Bir makine öğrenimi aracı olan Sınıflandır (classify) aracı, Assembly şeridinin yeni AI/ML bölümüne eklendi. Bu araç, parçalara şekillerine göre otomatik etiket (label) atamak için makine öğreniminin (ML) avantajlarından yararlanır. Her etiket, makine öğrenimi modelinin parçaların neye benzediğini öğrenmesine yardımcı olmak için kullanıcı tarafından manuel olarak oluşturulmaya ve atanmaya başlar. Kendi verilerinizi kullanarak Etiketleri atadıktan sonra, parçaları yeni modellerde sınıflandırmak için kullanılabilecek bir modeli eğitirsiniz. Amaç, parça tanımlama ve sınıflandırma sürecini otomatikleştirerek büyük bir modeli organize etmek için harcanan manuel çabayı azaltmaktır.

Sınıflandır aracı Assembly sayfasında mevcuttur. İş akışı, kullanımı kolay üç adıma ayrılmıştır: Label (etiketleme), Train (eğitme) ve Classify (sınıflandırma).

Label ( Etiket)

Etiket kılavuz çubuğu, kullanıcının etiketli parçaların veri kümelerini oluşturmasına ve korumasına olanak tanır. Etkin veri kümesini ve parça etiketini seçip ekle düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Train ( Eğitme)

Eğitme kılavuz çubuğunun basitliği gerçek gücünü gizler. Seçilen bir veri kümesi ile eğit’e tıklamanız yeterlidir. Sihir perde arkasında gerçekleşir. shapeAI, verileri eğitme ve test kümelerine ayırır, en iyi makine öğrenimi algoritmasını otomatik olarak uygular ve eğitilen modelin kalitesini değerlendirmek için eğitim sonuçlarını sunar. Bu tek tıklamalı çözüm, güçlü makine öğrenimini her HyperWorks kullanıcısının ellerine teslim eder.

Classify (Sınıflandırma)

Sürecin son adımı, bir kullanıcının eğitilmiş bir model seçmesine ve yeni parçalar üzerinde parça etiketlerini tahmin etmesine olanak tanır. Önceden eğitilmiş modeller, bir kuruluş genelinde öğrenmeden yararlanmak için kullanıcılar arasında paylaşılabilir.

Parçaların sınıflandırılması, yeni sonlu eleman modelleri oluştururken zaman kazandırır. Modellenmemiş parçaları kaldırarak, parça türlerine göre mesh oluşturmayı otomatikleştirerek veya bağlantıları gerçekleştirerek model hazırlama sürelerini kısaltır. Altair HyperWorks 2022.3 versiyonunda yer alan aracı deneyin ve analizlere daha fazla zaman ayırın !

Altair HyperWorks yazılımını Altair ONE Marketplace‘den indirerek deneyebilirsiniz.