TICRA, Altair Partner Programına (APA) Katıldı

Özel uygulamalar için geliştirilmiş çeşitli elektromanyetik çözücüler ve anten tasarım araçları sunan TICRA, Altair Partner Programına (APA – Altair Partner Alliance ) katıldı.

Altair lisans sahipleri firma tarafından geliştirilen aşağıdaki çözümlere ücretsiz erişebilecekler.

Yansıtıcı anten sistemleri tasarımı ve analizi

GRASP: En gelişmiş yansıtıcı anten sistemlerinin hızlı, doğru analizi ve tasarımı için özel bir yazılımdır. Aynı proje içinde birden fazla anten tanımlanabilir ve genel komut yapısı, kullanıcının belirli bir analiz sırasında bunlardan hangisinin dikkate alınacağını tanımlamasına olanak tanır. GRASP, temel analiz yöntemi olarak gelişmiş bir fiziksel optik (PO) algoritması sunar ve ileri uygulamalar için isteğe bağlı GTD (geometrical theory of diffraction) ve MoM ( method of moments) çözücüleri ile desteklenir.

ESTEAM: Anten yerleşimi, Radar Kesit Alanı (RCS) ve genel anten tasarımı yazılımıdır.

ESTEAM ile uydulara monte edilen antenler için platform saçılma analizi

QUPES: Yansıtıcı diziler, frekans seçici yüzeyler (FSS), yansıtıcı diziler ve daha fazlası gibi yarı periyodik yüzeylerin analizi ve tasarımı için özel bir yazılım aracıdır.

POS ile kullanıcılar konturlu ışınlar elde etmek için tek, çift ve çoklu reflektör sistemlerini şekillendirebilir. Kullanıcılar ayrıca dizi beslemeli reflektörleri reflektör şekli, dizi geometrisi ve uyarma katsayıları açısından optimize edebilirler. Reflektör analizi ve dizi optimizasyonu için verimli algoritmaların kombinasyonu, çok karmaşık anten sistemlerini hızlı ve verimli bir şekilde optimize etmeyi kolaylaştırır.

SATSOFT haberleşme uydularının kapsama alanı planlaması, analizi ve ön anten yerleşimi için tasarlanmıştır.

CHAMP 3D ile kullanıcılar, önceden tanımlanmış bileşenlerden oluşan bir kütüphaneden seçim yaparak veya bir CAD dosyasından montajı / bileşeni yükleyerek karmaşık bir 3D veya rotasyonel simetrik dalga kılavuzu montajı / beslemesi oluşturabilir. Saçılma parametreleri ve keyfi dalga kılavuzu modları veya bunların herhangi bir kombinasyonu tarafından uyarılan beslemelerden gelen radyasyon hesaplanabilir.

Altair veya APA yazılımlarıyla ilgili soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.