Altair Activate 2022.3 Yeni Özellikler

Multi disipliner sistemler olarak ürünlerin modellenmesi ve simülasyonu için sistem modelleme ( sinyal & fiziksel tabanlı ) ve simülasyon yazılımı Altair Activatenin 2022.3 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler:

Kullanıcı Arayüzü

Arka plan rengi veya ek açıklama görüntüsü eklemek için “Always in Background” özelliğine sahip boş bir süper blok kullanabilirsiniz.
Bir modelin arka planındaki grafik öğeler, bağlamı görselleştirmeye ve bir diyagramı yapılandırmaya yardımcı olur.

Süper blok konnektör grafikleri artık konnektör verilerini temsil etmektedir.

FMI-3.0 Desteği

Artık FMI-3.0 spesifikasyonunu destekleyen Model Değişimi (Model Exchange) ve Eş Zamanlı Simülasyon (Co-Simulation) için FMU’ları içe ve dışa (import/export) aktarabilirsiniz. Eski Altair Activate versiyonlarında FMI-2.0 içe/dışa aktarma için desteklenen tüm özellikler FMI-3.0 içe/dışa aktarma için de desteklenmektedir. Sürekli zamanlı ve saatli tabanlı modeller, Model Değişimi, Ortak Simülasyon ve kaynak kodu için 3.0 FMU’lar olarak dışa aktarılabilir.

Aşağıdaki 3.0’a özgü özellikler desteklenir:

  • Clock : Model Değişimi ve Eş Zamanlı Simülasyon için saatli ve ayrık zamanlı modelleri işler.
  • Variables: 1D ve 2D giriş/çıkış değişkenlerini ve yeni tamsayı veri türlerine sahip değişkenleri işler.
  • Source code & build description : Gerçek zamanlı ve farklı işletim sistemleri için dışa aktarılan FMU’ların otomatik olarak derlenmesini sağlar.

FMI-2.0 ve FMI-3.0 dışa aktarımını kullanarak bir romAI’yi satır içi FMU olarak dışa aktarabilirsiniz. Bu, örneğin Altair Embed‘de faydalı olabilir.

Kütüphaneler için Ek Değişiklikler ve Geliştirmeler

Sözdizimi kontrolü

MoCustomComponent ve MoCustomBlock‘taki Modelica kodu için sözdizimi denetimi işlevi eklenmiştir. PythonCustomBlock‘taki Python kodu için sözdizimi denetimi işlevi eklenmiştir.

ModelicaExtras Kütüphanesi

Rotasyonel “VariableSpring” ve “VariableDamper” bileşenleri eklendi.

VariableDamper: Doğrusal, hıza bağlı damper elemanı. Bir atalet veya dişli ile gövde arasına (bileşen Sabit) veya iki atalet/dişli elemanı arasına bağlanabilir.

VariableSpring: Bileşen, şaft esnekliğini tanımlamak için iki atalet/dişli arasına ya da elemanın bir yay aracılığıyla gövdeye bağlanmasını tanımlamak için bir atalet/dişli ve gövde (bileşen Sabit) arasına bağlanabilir.

Arduino Kütüphanesi

Arduino kütüphanesi artık Extension Manager’da mevcuttur.

Help/ Yardım

Blokla ilgili hata mesajları bloğa giden bir köprü ile Mesaj Merkezinde görüntülenir.

Kütüphane adları blok dokümantasyonunda gösterilmektedir.

Altair Embed yazılımı için blokları dışa aktarma hakkında bir eğitim dokümanı eklenmiştir.

OML ( Open Matrix Language) ve Araçlar

Altair Activate ve Altair Compose birbiriyle yakından ilişkili olduğundan, Compose’da yapılan birçok yenilik ve geliştirme Activate’de de mevcuttur.

Daha fazla bilgi için Altair Compose 2022.3‘teki yeni özelliklerin yeraldığı blog yazısını inceleyebilirsiniz.

Altair Activate yazılımını Altair ONE Marketplace‘den indirebilir, sorularınızı iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.